Āzijas pētniecības un studiju internacionalizācija

Projekta vadītājs: Franks Kraushaars

Pateicoties projektā paredzētajiem līdzekļiem Āzijas studiju nodaļas austrumāzijas pētniecības centram AsiaRes bija iespējams finansēt divus darbiniekus, kas abi strādāja gan AsiaRes bibliotēkas projekta ietvaros gan arī AsiaRes pētniecībā.

1. Kaishiro Kanno (maģistrs un japāņu valodas lektors) piedalījās AsiaRes bibliotēkas japāņu grāmatu reģistrēšanas procesā un regulāri nodrošināja bibliotēkas resursu pieejamību studentiem un pētniekiem.

2. Marks Gamza (doktors, asociētā profesora p.i.) aktīvi piedalījās AsiaRes attīstībā ar diviem jauniem projekta pieteikumiem, kas tika iesniegti jau rudenī un no kuriem viens (Taivņas Chiang-Ching Kuo fondam) tika pieņemts, bet otrais (Eiropas komisijas pētniecības fondam) – noraidīts. Marks Gamza līdz decembrim publicēja vienu rakstu (“Translation and Alleged Plagiarism of Russian Literature in Republican China”, Chinese Literature: Essays, Articles, Reviews, vol. 33 (2011), pp. 151–71.) un turpināja darbu pie monogrāfijas par Baronu fon Budbergu, viens no pirmajiem Baltijas sinologiem Mandžūrijā.