Matemātikas padziļinātas mācīšanas saturs, metodiskie līdzekļi un aktivitātes tā ieviešanai

Projekta vadītāji: Dace Bonka/ Agnis Andžāns

Projekta ietvaros tika uzturēta un attīstīta matemātikas padziļinātas izglītības sistēma, kurai ir vairāk kā 40 gadu tradīcijas un nozīmīga loma kopējā Latvijas izglītības sistēmā. Tika turpināts realizēt gan tradicionālos pasākumus (atklātā matemātikas olimpiāde, neklātienes konkursi un nodarbības skolēniem), gan tika atjaunota Mazās Matemātikas universitāte (MMU). MMU ir populārzinātniskas lekcijas vidusskolēniem par dažādām matemātikas tēmām ar mēŗķi veicināt skolēnu interesi par matemātiku un piesaistīt LU potenciālos studentus.

Projekta reaizācijas laikā tika izsrādāti 2 mācību palīglīdzekļi.

Par veiktajiem pētījumiem matemātikas padziļinātas izglītības jomā un gūto pieredzi tika referēts 3 starptautiskās konferencēs (6 referāti), tika publicēti 7 zinātniski raksti satrptautiski recenzējamos izdevumos.

Projektā plānotie rezultāti gandrīz visās pozīcijās ir pārsniegti. Vienīgi no plānotajiem 3 mācību palīglīdzekļiem ir izstrādāti tikai 2. Taču arī trešais materiāls ir izstrādes procesā.

Projekta finansiālais atbalsts bija ļoti nozīmīgs LU A.Liepas NMS darbības nodrošināšanai un uzlabošanai ne tikai 2011. gadā, bet arī ilgtermiņā, pateicoties par projekta līdzekļiem iegādātajiem pamatlīdzekļiem infrastruktūras uzlabošanai.