Atbalsts Latvijas Universitātes starptautiskās sadarbības projektiem un citiem starptautiskās sadarbības pasākumiem zinātnē un tehnoloģijās

 

ERAF 2.1.1.2. apakšaktivitāte „Atbalsts starptautiskās sadarbības projektiem zinātnē un tehnoloģijās (EUREKA, 7.Ietvara programma un citi)”

Projekts  „Atbalsts Latvijas Universitātes starptautiskās sadarbības projektiem un citiem starptautiskās sadarbības pasākumiem zinātnē un tehnoloģijās”

Projekta identifikācijas Nr. 2DP/2.1.1.2.0/10/APIA/VIAA/013

LU reģistrācijas numurs ESS2010/100

Latvijas Universitātē no 2010. gada 1. oktobra līdz 2013. gada 30. septembrim 36 mēnešu garumā tika realizēts Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekts „Atbalsts Latvijas Universitātes starptautiskās sadarbības projektiem un citiem starptautiskās sadarbības pasākumiem zinātnē un tehnoloģijās”. Projekta kopējās attiecināmās izmaksas  ir 414 465 LVL.

Projekta mērķis –  nodrošināt Latvijas Universitātes zinātniskās kapacitātes attīstību un stiprināšanu, sekmējot starptautisku zinātniski pētniecisku projektu izstrādi un īstenošanu, t.sk. jaunu sadarbības projektu īstenošanu un dalību starptautiskās konferencēs, tādējādi veicinot Latvijas Universitātes atpazīstamību Eiropas Savienībā un pasaulē – ir pilnībā sasniegts. Projekta ietvaros ir izstrādāti 49 starptautiskās sadarbības pētniecības projektu iesniegumi, kopumā iegūstot ES atbalstu zinātniskiem pētījumiem par gandrīz 10 miljoniem latu. Lielākie un finansiāli apjomīgākie panākumi bijuši – projekts FOTONIKA-LV, kā arī ar prof. Andra Ambaiņa līdzdalību tapušie trīs projekti kvantu fizikā.

Projekta ietvaros atbalstīta arī zinātnes komunikācija – LU izveidota vienota elektroniska informācijas vietne par LU zinātniski pētniecisko darbību. Trīs gadus pēc kārtas Eiropas Savienības finansējumu ieguvis projekts „Zinātnieku nakts”, kurš Latvijā tiek realizēts LU vadībā.

LU profesori un pētnieki prezentējuši savus zinātniskos pētījumus vairāk nekā 120 starptautiskās konferencēs, kā arī ar ERAF atbalstu noorganizējuši 20 starptautiskas zinātniskas konferences  Latvijā.

Projekta rezultāti veicina Latvijas Universitātes pētniecības izcilību, atpazīstamību pasaulē un popularizē LU zinātniskos sasniegumus un to praktisko izmantošanu, tādējādi nodrošinot plašu atvērtību starptautiskajai sadarbībai pētniecības jomā.

Paldies visiem projekta dalībniekiem, viņu starptautiskajiem partneriem, kā arī IZM VIAA speciālistiem par  sadarbību un atbalstu dažādo jautājumu noskaidrošanā.

Rīgā, 30.09.2013.

Projekta vadītāja Ieva Račko

Sasniegtie rezultāti

LU Zinātnes sasniegumu datubāze

"Inovācijas, pētniecība, zinātne" - populārzinātnisks buklets par LU zinātniskajiem sasniegumiem

Informācija:
Ieva Račko
e-pasts
ieva.racko@lu.lv; tel. 67034303
Raiņa bulv. 19-277