Konferencē “Pilsoniskā drosme demokrātiskai nākotnei – Žanim Lipkem 120” LU Filozofijas un socioloģijas institūta pētnieki prezentēs projekta “MemoTours” pilotpētījuma rezultātus.

Ceturtdien, 5. novembrī, norisināsies Žaņa Lipkes memoriāla un Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta rīkota konference “Pilsoniskā drosme demokrātiskai nākotnei – Žanim Lipkem 120”. Vietējo un ārvalstu pētnieku prezentācijās un diskusijās piedalīties aicināti izglītotāji, jaunatnes NVO pārstāvji un citi interesenti.

LU Filozofijas un socioloģijas institūta pētnieki konferences sesijā prezentēs projekta “Sarežģītais vēsturiskais mantojums Latvijā: holokausta tūrisma vietas starp piemiņas kultūru, mūsdienu tūrisma pieprasījumu un piedāvājumu” (“MemoTours”) ietvaros veiktā pilotpētījuma rezultātus, kā arī aicinās iesaistītās puses uz diskusiju par holokausta vietu komunikācijā un iekļaušanu tūrisma informācijā.

Ievērojot LU Filozofijas un socioloģijas institūta pētniecības projekta “MemoTours” starpdisciplināro raksturu, konferencē īpaša uzmanība tiks veltīta projekta partnera – Žaņa Lipkes memoriāla – ilgtspējai izglītības un sabiedrības integrācijas darba aspektā.

Konference norisināsies Žaņa Lipkes memoriālā (Mazais Balasta dambis 9, Rīga) no plkst. 10.00 līdz 18.30.

Dalībnieku skaits klātienē ir ierobežots, tāpēc pieteikt savu dalību iespējams rakstot uz e-pastu: info@lipke.lv.

Attālināti konferences norisei būs iespējams sekot tiešraidē www.facebook.com/MemoTours un www.facebook.com/ZanaLipkesMemorials.

Projektu “MemoTours” finansē Latvijas Zinātnes padome. Projekta nr. lzp-2019/1- 0241.

Konferences programma (spied uz attēla, lai palielinātu).

   

Dalīties