2022. gada 30.junija, 1.jūlija un 22.septembra sēdē Latvijas Universitātes Akadēmiskās ētikas komisija (turpmāk – Ētikas komisija) šādā sastāvā – Agnese Arāja, priekšsēdētāja, Olga Ošeniece, priekšsēdētājas vietniece, Dace Kazāka Toms Rostoks un Lauris Liepa - izskatīja LU X fakultātes bijušā/-ās darbinieka/-ces 2022. gada 30.maija iesniegumu (turpmāk - iesniegums), kā arī ņēma vērā iesnieguma izskatīšanā divu pieaicināto neatkarīgo ekspertu - sociālo un eksakto zinātņu jomu speciālistu ar atzīstamu starptautisku pieredzi zinātniskās pētniecības un publicēšanās ētikas kontekstā - atzinumus.

Ētikas komisija nolēma:

1) ka attiecībā pret X ir konstatēta nekoleģiāla rīcība ar plaģiātu saturošiem elementiem, kas ir pretrunā LU Akadēmiskās Ētikas kodeksa 6. un 9. punktā minētājiem godprātības, taisnīguma, cieņas un koleģialitātes principiem.  

2) LU Ētikas komisija aicina ikvienu LU saimes locekli gan studiju procesā, gan zinātniskajā darbībā ievērot akadēmisko godīgumu, atbildīgi pildīt savas akadēmiskās saistības un ar cieņu izturēties pret citu personu intelektuālo īpašumu, nepieļaujot plaģiātu un krāpšanos, rūpīgi izvērtējot zinātniskajos pētījumos iesaistīto personu zinātniskā pienesuma ieguldījuma apjomu.