2022. gada 1.jūlijā LU Akadēmiskās ētikas komisija (turpmāk – Ētikas komisija) šādā sastāvā –  Agnese Osīte, priekšsēdētāja, Olga Ošeniece, priekšsēdētājas vietniece, Dace Raipale, Krista Čistjakova un Toms Rostoks - izskatīja X fakultātes Studentu pašpārvaldes (turpmāk - SP) 2022. gada 13.jūnija iesniegumu  par profesora/-es X pārkāpumiem, kas izpaudušies negodprātīgā un nekoleģiālā rīcībā attiecībā pret X fakultātes SP pārstāvjiem Studiju virzienu padomes studējošo kandidātu izvēles procesā.

Ētikas komisija nolēma:

1) ka situācija izvērtējama nekavējoties, bez profesora/-es X klātbūtnes, kas uz Ētikas komisijas sēdi tika aicināts/-a vairākkārt, bet vēlējās jautājuma izskatīšanu atlikt uz š.g. septembra sēdi; 

2) ka ir noticis LU Akadēmiskās ētikas kodeksa 6. un 9. punktos pausto godprātības, taisnīguma un koleģiālas cieņas principu pārkāpums, noniecinot X fakultātes SP darbību un nerespektējot tās pārstāvju viedokli; 

3) Ētikas komisija nosoda jebkāda veida nedemokrātisku, neobjektīvu un autoritatīvu rīcību, kas grauj LU saimes locekļu savstarpēju sadarbību un saliedētību. Ētikas komisija ikvienu aicina vienmēr ievērot LU saimes locekļiem saistošos normatīvos regulējumus, kā arī savu viedokli paust argumentēti, pārdomāti, izvērtējot un paredzot savas rīcības potenciālās sekas. 

4) Ētikas komisija aicina X fakultātes domi pieņemt lēmumu, pamatojoties uz LU normatīvajiem aktiem, par Studiju virzienu padomes sastāvam izvirzīto X fakultātes SP pārstāvi.