Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka līdz 15.jūnijam piedāvā iepazīties ar statistikas datu datubāzi Data-Planet Statistical Datasets.

Statistikas datubāze Data-Planet Statistical Datasets nodrošina ērtu piekļuvi plašai standartizētu un strukturētu statistikas datu krātuvei un būs noderīga veidojot prezentācijas, pārskatus un pētījumus. Datubāzē pieejami vairāk nekā 52 miljardi datu no vairāk nekā 75 avotu organizācijām, kas nepārtraukti tiek papildināti. Datubāzē pieejami vairāk nekā 6,2 miljardi datu kopu, kuras iespējams aplūkot un lejupielādēt dažādos formātos: tabulās, diagrammās, kartēs, izmantojot vairākus ieejas punktus. Statistikas datu ieguve aptver šādu tematisko pārklājumu:
Banku darbība, finanses un apdrošināšana, Cenas un patēriņš, Nodarbinātība, Iedzīvotāji un ienākumi, Rūpniecība un uzņēmējdarbība, Starptautiskās attiecības un tirdzniecība, Transports un satiksme, Krimināltiesības un aizsardzība, Valdība un politika, Izglītība, Dabas resursi un vide, Lauksaimniecība un pārtika, Enerģijas resursi un rūpniecība, Veselības un dzīvotspējas statistika.

Resurss pieejams LU (Lanet) datortīklā līdz 2018. gada 15. jūnijam.

Share