Piektdien, 15. februārī, Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes pētnieki prof. Jānis Bičevskis, zinātniskā asistente Anastasija Ņikiforova un prof. Ģirts Karnītis piedalījās Digitalizācijas un Inovāciju forumā DIG-IN.

Pasākuma laikā gan starptautiskie, gan vietējā mēroga profesionāļi stāstīja par digitalizācijas potenciālu un tā ieviešanas iespējām, kā arī par inovāciju nozīmību un vērtību uzņēmumu attīstībā.

Forums norisinājās divās interaktīvās sesijās: DIGitalizācija un Inovācijas, taču paralēli tām foruma apmeklētāji varēja apmeklēt arī jaunizveidoto POP-UP Demo centru. POP-UP Demo centrā visas dienas garumā apmeklētājiem tika sniegta iespēja aplūkot izstādi un iepazīties ar 8 kompetences centru programmas projektu radītajiem produktiem un tehnoloģiskajiem procesiem, kas vērsti uz augstas pievienotās vērtības produktu ražošanu, produktivitātes celšanu un efektīvu resursu pārvaldību.

POP-UP Demo centrā demonstrēto labāko digitalizācijas un inovācijas pētījumu starpā ir SIA “DIVI grupa” sadarbībā ar LU DF pētniekiem veiktais IT kompetences centra pētījums Nr. 1.8. “Datu kvalitātes pārvaldība ar izpildāmiem biznesa procesu modeļiem”.

Foruma "Inovācijas" sesijā prof. Jānis Bičevskis prezentēja auditorijai veikta pētījuma rezultātus.

Pasākuma organizētāju mērķis bija uzskatāmi apliecināt kā sadarbība starp uzņēmējiem un zinātniekiem mazajos, vidējos un lielos uzņēmumos sekmē jaunu inovatīvu produktu attīstību digitalizācijas un inovācijas jomā.

Share