Fizikas gada ietvaros, sadarbībā ar Latvijas Fizikas skolotāju asociāciju FMOF organizē populārzinātniskas lekcijas fizikā skolotājiem un citiem interesentiem. Sestdien, 8. decembrī, notika nodarbību cikls par tēmu “Pakāpeniskais pētniecības ceļš fizikā - no fundamentālas izpratnes līdz pielietojumiem”.

LU FMOF apvieno pasniedzējus un pētniekus, kas ikdienā sagatavo jaunos fizikas skolotājus un fiziķus un nodarbojas ar aktuāliem zinātniskiem pētījumiem. Esot starptautiskajā zinātniskajā apritē, fakultātes akadēmiskais personāls labi orientējas savas tematikas aktualitātēs, tomēr līdz šim reti zināšanas nodevis plašākai sabiedrībai. Pateicoties Latvijas Fizikas skolotāju asociācijas izrādītajai interesei, tiek organizētas publiskās lekcijas fizikā. Šajā mācību gadā plānotas 3 nodarbības, kas iekļaujas vienotā ciklā ar Jauno Fiziķu skolas (JFS) meistarklasēm skolotājiem.

Katrā reizē gaidāmas četras tematiski saistītas LU FMOF pasniedzēju un zinātnieku lasītas lekcijas par fizikas mūsdienu sasniegumiem, pielietojumiem gan pētniecībā, gan industrijā un dažādiem aspektiem fizikas izglītībā un darbā ar skolēniem. To laikā skolotājiem būs iespēja
gūt zināšanas par fizikas pētniecības aktualitātēm klātienes formā latviešu valodā ar iespēju aktīvi iesaistīties un diskutēt.

Piedāvājam iepazīties ar prezentācijām un video ierakstiem no 8. decembrī aizvadītjām lekcijām par tēmu: "Pakāpeniskais pētniecības ceļš fizikā - no fundamentālas izpratnes līdz pielietojumiem.”

1) Profesors Ruvins Ferbers: Ar lāzeriem apstādināti atomi – jaunais vielas veids (Video - Prezentācija )

2) Pētnieks Artis Brasovs: Optiskā pincete – Nobela prēmija fizikā 2018 (Video -  Prezentācija)

3) Lektors Imants Kaldre: Elektromagnētisma pielietojumi ražošanā (Video -  Prezentācija)

4) Lektore Tija Sīle: Kā top laika prognozes: fizika + programmēšana + mākoņi (Video -  Prezentācija)

Nākamais lekciju cikls jau 9. februārī LU FMOF jaunajās mājās Jelgavas ielā 3. Vairāk informācijas atradīsiet šeit.

Par Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti.

 

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska pamatstruktūrvienība, kas izveidota akadēmiskās darbības organizēšanai sekojošās zinātņu nozarēs: fizikas un matemātikas nozarē, kā arī medicīniskās fizikas apakšnozarē.

Share