Laika posmā no 3. līdz 5. februārim norisināsies LU Esporta turnīri, kuros tiks noskaidrotas labākas Latvijas Universitātes komandas “Counter-Strike:Global Offensive” (turpmāk - “CS:GO”) un ““League of legends” datorspēlēs. Šo turnīru labākajam komandām būs iespēja pārstāvēt Latvijas Universitāti Latvijas Universiādes Esporta turnīrā, kas norisināsies no 2023. gada 17. līdz 19. februārim.

E-sports attīstās ļoti strauji gan Eiropā, gan pasaulē. Piemēram, no Latvijas populārākie Counter-Strike: Global Offensive pārstāvji ir Broky (Helvijs Saukants) un Yekindar (Mareks Gaļinskis), kuri sevi jau ir pierādījuši pasaules līmenī. Lai veicinātu E-sporta attīstību visas Pasaules studentu vidū, ir izveidoti dažādi Starptautiski Universitāšu čempionāti. Viens no tiem ir “FACEIT Collegiate CS:GO Championship”, kas norisinās jau 3 gadus, un galvenā balva tajā ir 70000 ASV dolāri.

Lai veicinātu esporta attīstību starp Latvijas studentiem, laika posmā no 17. līdz 19. februārim tiks rīkots Latvijas 33. Universiādes esporta turnīrs, kas norisināsies 2 grupās - “CS:GO” un ““League of legends” grupā. “CS:GO” grupā uzvarējusī komanda iegūs iespēju piedalīties “FACEIT Collegiate CS:GO Championship” turnīrā un tajā pārstāvēt Latviju.

Lai uz Latvijas 33. Universiādes esporta turnīru tiktu pieteiktas labākās Latvijas Universitātes komandas, Latvijas Universitātes Sporta centrs laika posmā no 3. līdz 5. februārim rīko savus iekšējos esporta turnīrus gan “CS:GO” un ““League of legends” datorspēlēs.

Piedalīties turnīrā var ikviena komanda, kas sastāv no 5 vai 6 LU studentiem (pieci pamata spēlētāji, kā arī var pieteikt vēl vienu spēlētāju kā rezerves spēlētāju).

Reģistrēties sacensībām var, aizpildot elektronisko pieteikuma anketu: CS:GO turnīra pieteikuma anketa pieeajam šeit: https://ej.uz/lucsgoturnirs, bet League of legends pieteikuma anketa ir šeit: https://ej.uz/lulolturnirs. Jāaizpilda tikai tā spēles anketa, kuru (“CS:GO” vai ““League of legends”) vēlaties spēlēt līdz 2023. gada 29. janvārim plkst. 23.59.

"CS:GO" nolikumu skati šeit.

"League of legends" nolikumu skati šeit.

Jautājumu gadījumā raksti uz e-pastu: kalvis.kazaks@lu.lv 

Sacensību laikā katrai komandai būs jāpieslēdzas katrai spēlei caur platformu FACEIT. Turnīrs norisināsies ar dubultās izslēgšanas metodi (double elimination).

Dalīties