Par godu Latvijas svētku nedēļai trešdien, 16.novembrī, Latvijas Universitātē, tiks aizvadīts Lāčplēša crosfit čempionāts, kurā tiks noskaidrots spēcīgākais LU students un studente.

Lāčplēsis no seniem laikiem ir simbolisks latviešu tēls ar milzīgu spēku, kas ir aprakstīts literatūrā un filmās. Arī mēs, LU Sporta centrs, ticam un zinām, ka Latvijas Universitātē studē ne tikai zinošākie, bet arī spēcīgākie studenti. Lai noskaidrotu spēcīgāko LU studentu un studenti, 16.novembrī norisināsies LU Lāčplēša crossfit čempionāts, kurā dalībnieki 4 disciplīnās sacentīsies par spēcīgākā studenta un studentes titulu.

Dalībniekiem būs sevi jāpierāda sekojošās disciplīnās:

- airēšana uz trenažiera  + palēcieni pāri trenažierim:

- kāju celšana pie stieņa + lecieni uz kastes

- pievilkšanās + atspiešanās + pietupieni ar palēcienu

- svaru bumbas raušana līdz zodam + TRX pievilkšanās.

Katrs vingrojumu komplekss jāpilda 3 minūtes, un starp vingrojumu kompleksiem ir 5 minūšu atpūta.

Sacensības norisināsies no plkst. 16.00 līdz plkst.18.00. Iesildīšanās katram dalībniekam vēlama vismaz 10 minūtes pirms sava starta laika. Visi dalībnieki tiks sadalīti 6 grupās. Dalībnieki no vienas grupas startēs vienlaicīgi, katram dalībniekam sākot ar savu vingrinājumu staciju.

Starta laiki grupām ir sekojoši:

  1. 1. grupas starta laiks – plkst. 16.10
  2. 2. grupas starta laiks – plkst. 16.14
  3. 3. grupas starta laiks – plkst. 16.42
  4. 4. grupas starta laiks – plkst. 16.46
  5. 5. grupas starta laiks – plkst. 17.14
  6. 6. grupas starta laiks – plkst. 17.19

Aizpildot elektronisko pieteikuma anketu, katram dalībniekam ir jānorāda vēlamais starta laiks. Sadalot dalībniekus pa grupām, tiks ņemti vērā pieteikuma anketā norādītie vēlamie sarta laiki, priekšroku dodot tiem, kuri būs pieteikušies pirmie. Katra dalībnieka konkrētais starta laiks tiks nosūtīts līdz 2022. gada 15. novembra plkst. 17.00 uz pieteikuma anketā norādīto e-pasta adresi. Pieteikuma anketu var aizpildīt šeit: ej.uz/LU_Crossfit_Cempionats

Vīriešu un sieviešu grupas dalībnieki tiks vērtēti atsevišķi savas grupas ietvaros.

Katras grupas dalībnieku rezultāti katrā stacijā tiks sarindoti no labākā līdz sliktākajam rezultātam, pirmajai vietai piešķirot 1 punktu, 2. vietai 2 punktus utt. Dalībnieku gala rezultāts tiks noteikts, saskaitot kopā visās 4 stacijās iegūtos punktus. Sacensībās 1. vietu iegūst dalībnieks ar vismazāk sakrātajiem punktiem.

Pirmo trīs vietu ieguvēji gan vīriešu, gan sieviešu grupā tiks apbalvoti ar medaļām un vērtīgām balvām no Latvijas Universitātes.

Apbalvošana notiek sacensību norises vietā, Aspazijas Bulvāra 5 fitnesa zālē, plkst. 17.55.

Ar LU Lāčplēša crossfit čempionāta nolikumu vari iepazīties šeit.

 

Dalīties