Ceturtdien, 15. septembrī, Rimi Olimpiskajā sporta centrā, tika aizvadīts Latvijas Universitātes (LU) 3x3 baskebola nakts turnīrs, kas šajā mācību gadā bija pirmais LU Sporta centra rīkotais nakts turnīrs.

3x3 basketbola turnīram pieteicās 8 komandas, kuras tika sadalītas 2 grupās. A grupā tika iedalītas komandas "GoApe", "Mario kafija&zupiņa", "JF" un "Ketchup in carbonara", bet B grupā "Rimbinieki", "Mego FM", "Ķīna" un "Wannabe Warriors". 

A grupā pārliecinoši grupas turnīra 1. vietu izcīnīja "GoApe", kuri pārliecinoši uzvarēja visas 3 grupas turnīra spēles. B grupā cīņa par pirmo vietu izvērtās daudz sīvāka, kā rezultātā trim komandām bija vienāds uzvaru un zaudējumu skaits. Komanda "Rimbinieki" grupu turnīra spēlē sagrāva "Wannabe Warriors", bet zaudēja komandai "Ķīna" kuru savukārt uzvarēja "Wannabe Warriors". Tā kā visam trim komandam bija vienāds izcīnīto punktu skaits, tika skaitīti spēļu laikos gūtie punkti. Ar vislabāko gūto un zaudēto punktu attiecību 1.vietu grupā izcīnīja "Rimbinieki", 2.vietu izcīnīja "Ķīna", bet 3.vietā ierindojās "Wannabe Warriors". 


Ceturtdaļfinālā grupas 1. vietas ieguvēji tikās ar otras grupas 4. vietu, bet 2. vietas tikas ar 3. vietu ieguvējiem. Ceturtdaļfinālā komanda "Wannabe Warriors" pierādīja, ka B grupa bija sadalījusies parliecinoši stipraka nekā A grupa, uzvarot A grupas 2. vietas ieguvējus "Mario kafija&zupiņa" ar rezultātu 12:6. Pusfināla tikas iepriekš piesauktās tris B grupas komandas un A grupas uzvarētāji "GoApe".

Pusfinālā "GoApe" tikās pret "Ķīna" un cieta zaudējumu ar rezultātu 9:12.
Otrajā pusfinālā cīnījās "Rimbinieki" pret "Wannabe Warriors", kuri parādija, ka grupu turnīra spēlēm nav tik liela nozīme kā izslēgšanas spēlēm, pusfinālā uzvarot Rimbiniekus ar rezultātu 13:5.
Par pirmo vietu cīnījās "Ķīna" ar "Wannabe Warriors", bet par trešo vietu cīnījās "Rimbinieki" pret "GoApe".
Cīņa par 3.vietu bija ļoti sīva - spēle noslēdzās ar 9:10 Rimbinieku labā. Lielajā finālā par 1.vietu uzvarēja Wannabe Warriors ar rezultātu 16:11.

Uzvarētāju komandas Wannabe Warriors kapteinis Jānis Krastiņš ir priecīgs par komandas sniegumu un plāno piedalīties arī nākamajos turnīros: "Mums ļoti patika, 3 no mums ir no 1.kursa, tapēc ļoti forša un nebijusi pieredze. Cik esam citur mācījušies, tad nekur nav bijis kaut kas šāds, tapēc patīk ko LU dara. Noteikti piedalīsimies nākamajos turnīros. Iesakam ikvienam pieteikties, kaut vai priekš laba laika pavadīšanas!"

Apsveicam "Wannabe Warriors" komandu ar uzvaru un tiekamies jau 22.septembrī Futbola nakts turnīrā!

P.S. Atgādinām par iespēju piedalīties LU 3x3 Basketbola līgā, kura šogad sāksies 11. oktobrī.

Dalīties