Latvijas Universitātes students Dāvis Spriņģis kopā ar savu ekipāžu, svētdien Sanktmoricas trasē Šveicē Pasaules kausa (PK) posmā bobslejā, kas vienlaicīgi ir arī Eiropas čempionāts (EČ), izcīnīja 1.vietu!

Dāvis kopā ar ekipāžu (Oskaru Ķibermani, Matīsu Mikni un Edgaru Nemmi) divu braucienu summā finišēja divās minūtēs un 9,38 sekundēs. Pēc viņiem, 2.vietu ieņēma vāciešu četrinieks, kas bija lēnāks par Latvijas ekipāžu par 0,16 sekundēm, un pēc vāciešu ekipāžas, trešajā vietā ierindojās Krievijas sportistu ekipāža, kura no mūsējiem atpalika 0,28 sekundes.

Dāvis ir preicīgs, ka pirms Olimpiskajām spēlēm ir izdevies parādīt labu rezultātu: "Šīs bija sezonas pēdējās sacensības pirms Olimpiskajām spēlēm un izdevās uzrādīt ļoti labu rezultātu. Uz šīm sacensībām bija jauns komandas virknējums, kāds iepriekš vēl nebija bijis un visticamāk, ka šādā sastāvā startēsim arī Olimpiskajās spēlēs! Lai gan rezultāts ir ļoti labs, arī šoreiz zinām, ka ir lietas, kuras varam uzlabot, bet tik un tā izdevās uzvarēt un tas priecē. Tas nozīmē, ka viss, kas ir darīts līdz šim ir atmaksājies un ir lielas cerības, ka kaut ko labu varam sagaidīt no Olimpiskajām spēlēm. Šobrīd esam ceļā uz mājām un jau trešdien dodamies trenēties uz Valmieru, kur aizvadīsim treniņnometni līdz 29.janvārim un jau 31.janvārī lidojam uz Olimpiskajām spēlēm - cīnīties par augstākajām vietām!"

Pasaules kausa kopvērtējumā, Dāvim ar ekipāžu kopumā ir 1395 punkti, kas kopvērtējumā šobrīd viņus ierindo sestajā vietā.

Lepojamies ar Dāvja augstvērtīgo rezultātu un novēlam spēku, un enerģiju arī turpmāk!

Informācijas avots: LETA

Dalīties

Saistītais saturs