Divu nedēļu garumā vairāki Latvijas studenti un skolēni piedalījušies Pirmajā Latvijas Studentu čempionātā e-basketbolā, kurā aizvadītas vairākas aktīvas un saspringtas spēles. Uzvaras nav nākušas viegli un to ir pierādījis tas cik sīvi katrā spēlē nācies pacīnīties par pozitīvu rezultātu.

Kā jau minējām, kopā tika saņemti pieteikumi no visas Latvijas, jo pieteicās gan dažādu augstskolu, gan vidusskolu pārstāvji, kuru mērķis ir viens – kļūt par pirmo Latvijas studentu čempionu e-basketbolā. No augstākās izglītības iestādēm grupu turnīrā tika pārstāvētas Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā Universitāte, Rīgas Stradiņa Universitāte, Biznesa augstskola Turība, Vidzemes augstskola, Latvijas Lauksaimniecības Universitāte, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija, Jēkabpils Agrobiznesa Koledža un Rīgas Tehniskā koledža, bet no vidusskolām tika pārstāvētas Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola un Brocēnu vidusskola.

Pusfinālos notika ļoti interesantas spēles, kurās tika noskaidroti labākie spēlētāji. Lai arī Ralfs Brumermanis ceturtdaļfinālā zaudēja, viņš piedalījās pusfinālā, jo Valteram Mazburšam diemžēl pirms spēles notika tehniskas problēmas ar pašu spēles konsoli. Laimīgā biļete, kura ļāva atgriezties Rīgas Stradiņa universitātes studentam pusfinālos, sagādāja arī laimīgo biļeti uz finālu, jo tieši viņš ir viens no tiem, kas šovakar centīsies aizstāvēt savas augstskolas godu.

Otrs finālists ir e-sportā plaši zināmais Matīss Indriksons, kurš pārstāv Jēkabpils Agrobiznesa koledžu. Indriksons e-sporta pasaulē jau izcīnījis savu reputāciju, kuru centīsies aizstāvēt arī šovakar, tādēļ noteikti seko līdz.

Par trešo un ceturto vietu savā starpā cīnīsies Kristers Pauls Maura (Biznesa augstskola "Turība") un Matīss Zēģele (Latvijas Universitāte). 

Atgādinām, ka tiešraidi varēs vērot šeit.

Turnīra uzvarētājiem balvas nodrošinās aksesuāru un videospēļu veikals www.psx.lv

1. vieta 150 EUR dāvanu karte
2. vieta 100 EUR dāvanu karte
3. vieta 50 EUR dāvanu karte

Vēlam visiem dalībniekiem veiksmi un izdošanos spēlēs!

Dalīties

Saistītais saturs

Februāra sākumā norisināsies LU E-sporta “CS:GO” un “League of legends” turnīri
14.12.2022.

Februāra sākumā norisināsies LU E-sporta “CS:GO” un “League of legends” turnīri