Šis laiks ir pilns ar izaicinājumiem ikvienam, arī sportistiem un sporta entuziastiem. Tādēļ, lai laikā, kad liela daļa sporta aktivitātes ir aizliegtas, jauniešos saglabātu cīņassparu, biedrība “Latvijas Universitātes sports” sagatavojusi unikālu iespēju Latvijas augstskolu studentiem un vidusskolēniem - Pirmais Latvijas studentu čempionāts e-basketbolā!

Mūsdienās e-sports ir kļuvis par ikdienas sastāvdaļu lielai daļai jauniešu, kuri šādā veidā turpina izdzīvot sacensību garu arī tad, kad ir jāievēro fiziskā distancēšanās. Interesanti, ka pirmās videospēļu sacensības, kuras norisinājās 1972. gadā, notika vienā no prestižākajām augstākās izglītības iestādēm - Stenfordas Universitātē. Dalībnieki savas spējas pārbaudīja spēlē “Spacewar” un galvenā balva bija “Rolling Stone” žurnāla gada abonements.

Aicināti piedalīties Latvijas augstskolu studenti un vidusskolēni (10.-12. klase), kā arī 2020. gada absolventi, kuriem ir vēlme sevi izaicināt un pierādīt vēsturiskā notikumā, kas Latvijā norisinās pirmo reizi.

Visi dalībnieki tiks sadalīti grupās no 4 līdz 6 dalībniekiem katrā grupā (atkarīgs no dalībnieku skaita). Sākumā tiks izspēlēts grupu turnīrs, laika posmā no 3. līdz 11. decembrim katram dalībniekam no grupas izspēlējot ar katru dalībnieku no savas grupas, bet pēc tam norisināsies izslēgšanas spēles, kurās iekļūs labākie no katras grupas. Precīza izspēļu kārtība tiks paziņota pēc pieteikuma termiņa beigām.

Turnīrā tiks izmantota ‘’NBA2k20’’ spēle un tā tiks spēlēta uz ‘’PlayStation’’ konsolēm. Sava dalība jāpiesaka līdz 29. novembrim, individuāli, aizpildot pieteikuma anketu. Katram dalībniekam ir jāsamaksā arī simboliska dalības maksa (5 EUR), kas tiks noguldīta balvu fondā. Turnīra dalības maksu līdz 29. novembrim (ieskaitot) jāsamaksā uz biedrības “Latvijas Universitātes sports” bankas kontu (LV18UNLA0002300700316) ar norādi “dalība Pirmajā Latvijas studentu e-basketbola čempionātā”.

Sacensības rīko biedrība “Latvijas Universitātes Sports”, tāpēc nekādi nevarēs iztikt bez sporta. Lai varētu piedalīties turnīrā, katram dalībniekam turnīra ietvaros vismaz vienu reizi nedēļā būs jāveic kāda sportiska aktivitāte, kuras laikā iespējams sadedzināt vismaz 1000 kilokalorijas. To būs nepieciešams fiksēt ar kādu no sporta lietotnēm un iesniegt turnīra galvenajam tiesnesim.

Kā ikvienās sacensībās, arī šajā turnīrā būs apbalvojumi. Turnīra čempions tiks apbalvots ar kausu, bet pirmo trīs vietu ieguvēji iegūs vērtīgas balvas – dāvanu kartes 50, 100 un 150 eiro vērtībā no videospēļu un aksesuāru veikala “psx.lv”

Šāds turnīrs notiks pirmo reizi, tādēļ pturnīra organizatori sagaida, ka būs liela ieinteresētība un garantē, ka tiks aizvadītas spraigas un interesantas spēles, kā arī pats galvenais – tiks noskaidrots pirmais Latvijas studentu čempions e-basketbolā!

Ja ir kādi jautājumi, droši raksti turnīra galvenajam tiesnesim uz kalvis.kazaks@lu.lv

Aktuālākos turnīra jaunumus meklē: https://www.facebook.com/studentuesports

Pieteikuma anketa

Turnīra nolikums

Dalīties