LU Sporta centrs aicina Lieldienu brīvdienās nesēdēt mājās, bet gan aktīvi atpūsties svaigā gaisā. Lai laika pavadīšana ārā būtu interesantāka, LU Sporta centrs piedāvā iespēju piedalīties konkursā “Brīvdienu foto orientēšanās” un cīnīties par vērtīgām balvām.

Laikā, kad visi Latvijas iedzīvotāji ir aicināti palikt mājās un izvairīties no populārām atpūtas vietām un parkiem, cilvēkiem trūkst motivācijas piekopt aktīvu dzīvesveidu, uzsver LU Sporta centrs. Lai atgādinātu, ka kustīgs dzīvesveids ir svarīgs, visi interesenti no 10. līdz 13. aprīlim ir aicināti doties uz mežu un tur veikt LU Sporta centra izstrādātu foto orientēšanos.

Dalībnieka galvenais uzdevums foto orientēšanās laikā  ir sakrāt pēc iespējas vairāk punktu. Punktus var sakrāt divos veidos – sameklējot konkrētas dabā atrodamas lietas un ar tām uztaisot pašfoto un arī izpildot konkrētus uzdevumus, kuri tiek iemūžināti foto vai video. Lai rezultāts tiktu ieskaitīts, jānoiet vismaz astoņi kilometri un tie jāpiefiksē ar kādu no sporta treniņu lietotnēm.

Pirmā posma meklējamās lietas (katrs pašfoto ar kādu no lietām dod 1 punktu): bebru sagrauzts koks, skudru pūznis, piepe, vizbulītes, dzeltens tauriņš, kamene un kāda ēdama dabas velte.

Pirmā posma uzdevumi (katrs veiktais un iemūžinātais uzdevums dod 3 punktus): jāšķērso upe vai upīte, jāuzkāpj kalnā un jāuzkāpj kokā.

Kad foto orientēšanās tiek veikta, pašportrets ar atrastajām lietām, foto vai video, kas pierāda uzdevuma izpildi, un saite uz treniņa aplikāciju, kas apstiprina noieto kilometru skaitu, ir jānosūta uz kalvis.kazaks@lu.lv, ziņojuma tēmā norādot “Brīvdienu foto orientēšanās”.

Atgādinām, ka, veicot foto orientēšanos, visiem dalībniekiem obligāti ir jāievēro visi valdības noteiktie distancēšanās pasākumi – jāievēro 2 metru distance no pārējiem cilvēkiem un nedrīkst orientēšanos veikt kopīgi vairāk nekā divi cilvēki, ja vien viņi nedzīvo vienā mājsaimniecībā.

Visiem novēlam priecīgas brīvdienas un veiksmi konkursā!

Nolikums

Dalīties