Latvijas Universitāte (Universitāte) starptautiskajā universitāšu reitingā “QS World University Rankings 2024” pakāpjas par 200 vietām starp labākajām augstākās izglītības iestādēm, iegūstot 801.–850. vietu. Universitātes darbību ļoti augstu novērtējuši darba devēji, sasniegti augsti rādītāji ilgtspējīgas attīstības jautājumos un starptautiskajā zinātniskajā darbībā. Universitāte atzīta par labāko Latvijā tādos stratēģiski būtiskos zinātnes rādītājos kā starptautiskā zinātniskā darbība un sadarbība, akadēmiskā reputācija, citējamība. 

Visaugstāko novērtējumu LU ieguvusi kategorijā “nodarbinātības rezultāti” un “reputācija darba devēju vidū”, kurā vērtē ne tikai globālo darba devēju uztveri par to, kuras iestādes izglīto konkurētspējīgākos absolventus, bet arī atspoguļo iestāžu spēju nodrošināt absolventiem augstu nodarbinātības līmeni.

QS pasaules universitāšu reitings ir viens no pasaules ietekmīgākajiem un visplašāk pazīstamajiem universitāšu reitingiem. Šajā reitingā katru gadu arvien vairāk iekļauj augstākās izglītības iestādes – šogad izvērtētas 2963, bet reitingā iekļuvušas 1499 universitātes no vairāk kā 100 pasaules valstīm. 

Vairāk informācijas

Share

Related Content