Latvijas universitātes (LU) Tautas deju ansamblis (TDA) “Dancis” aicina visus latviešu skatuviskās tautas dejas cienītājus uz koncertu, kam dots nosaukums “Trīs vienā”.

Ir aizritējis LU TDA “Dancis” 75. dzimšanas dienas gads. To izdejot iecerēts koncertā “Trīs vienā”, kas būs skatāms VEF Kultūras pilī 26. martā plkst. 16.00.

Marts ir arī trīs “Danča” dižgaru – horeogrāfu Harija Sūnas, Ulda Žagatas un Alfrēda Spuras jubileju mēnesis. Tādēļ tā ir likumsakarība, ka, apliecinot radošo procesu turpinājumu ansamblī, savu jaunāko veikumu skatītāju vērtējumam “Dancis” nodos ar virkni jaundarbu.

Ko ietver “Trīs vienā”? Vispirms tās būs dejas no nākamo Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku deju lieluzveduma “Mūžīgais dzinējs” repertuāra. “Dancis”, tāpat kā visi Latvijas dejotāji, sirdī ir pārliecināti, ka nākamgad visi satiksimies Dziesmu svētku 150. gades notikumos, un aktīvi tiem gatavojas.

Turpinājumā – horeogrāfisks pirmuzvedums “Ziemas svētku vakarā“, kuru horeogrāfs Krišjānis Šimis radījis, iedvesmojoties no Viļņa Salakas tāda paša nosaukuma kantātes. Tā ierakstīta 2006. gadā sadarbībā ar jauniešu kori “Balsis”, Ņujorkas latviešu kori un Jauno Rīgas kamerorķestri diriģenta Andreja Jansona vadībā. K. Šimis ir ne tikai horeogrāfs, bet arī TDA “Dancis” dejotājs. Viņa veidotās dejas jau vairākus gadus iekļāvušās “Danča” repertuārā.

Trešajā sadaļā pirmo reizi tiks izdejotas dejas no Ances Krauzes un Raimonda Paula jaunākā muzikālā kopdarba – suitu novada tautasdziesmu apdarēm. Kad Ance Krauze un Maestro pirmo reizi sastapās suitu novada melodijās, radās “Sasala jūrīna”, ko dejā drīz vien iedzīvināja horeogrāfs Jānis Purviņš. Nu krāsainajās suitu dziesmās ieklausījušies un dejas veidojuši horeogrāfi Rita Spalva, Alberts Kivlenieks, Artis Puriņš, Dāvis Ērglis, Sandra Vītola, Līga Indriksone, Aigars Ondzulis un Krišjānis Šimis.

Biļetes uz koncertu var iegādāties “Biļešu paradīzes” mājas lapā www.bilesuparadize.lv un kasēs. Apmeklējot pasākumu, pieaugušajiem jāuzrāda ES digitālais sertifikāts, kas apliecina vakcināciju pret COVID-19 vai pārslimošanu. Bērniem un jauniešiem līdz 17 gadu vecumam (ieskaitot) vakcinācijas sertifikāts nav nepieciešams. Visa apmeklējuma laikā jālieto medicīniskā sejas maska vai FFP2 respirators bez vārsta. Bērniem vecumā no 7 līdz 12 gadiem atļauts lietot auduma masku.

Share

Related Content

"Esi DANCIS!" - LU TDA "Dancis" aicina pulkā jaunus dejotājus
12.08.2022

"Esi DANCIS!" - LU TDA "Dancis" aicina pulkā jaunus dejotājus

TDA "Dancis" un VPDK griezīs "Mūžīgā dzinēja" dančus
05.06.2022

TDA "Dancis" un VPDK griezīs "Mūžīgā dzinēja" dančus

LU sieviešu koris "Minjona" 45. jubileju atzīmēs koncertā
28.03.2022

LU sieviešu koris "Minjona" 45. jubileju atzīmēs koncertā

LU Deju ansamblis "Pērle" dodas uz kultūras festivālu Apvienotajos Arābu Emirātos
16.03.2022

LU Deju ansamblis "Pērle" dodas uz kultūras festivālu Apvienotajos Arābu Emirātos

TIEŠRAIDE. Koncerts "Par brīvu Ukrainu"
11.03.2022

TIEŠRAIDE. Koncerts "Par brīvu Ukrainu"