Foto: Lietuvas Studentu sporta asociācija.

No 17. līdz 19. maijam, Kauņā, Lietuvā, norisinājās 29. starptautiskās SELL studentu spēles, kurās tika pārstāvētas 10 valstis 14 dažādos sporta veidos. Šogad Latvijas Universitāti (LU) SELL spēlēs pārstāvēja 27 studenti 9 dažādos sporta veidos. Kopumā LU sportisti izcīnīja 15 godalgotas vietas – 3 zelta, 6 sudraba un 6 bronzas medaļas.

Starptautiskās SELL studentu spēles norisinās ikgadu kādā no 4 organizatoru valstīm – Latvijā, Lietuvā, Igaunijā vai Somijā -, bet piedalās tajās dalībnieki no dažādām valstīm no visas pasaules. Šogad tās norisinājās Lietuvā, Kauņā, bet tajās piedalījās studenti no 10 valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Polijas, Itālijas, Vācijas, Beļģijas, Bulgārijas un Slovākijas. LU šī gada SELL studentu spēlēs pārstāvēja 27 sportisti 9 sporta veidos – vieglatlētikā, powerliftingā, džudo, peldēšanā, galda tenisā, badmintonā, kāpšanas sportā, šahā un 3x3 basketbolā.

Vieglatlētikā LU pārstāvēja 12 studenti – Auce Mūrniece, Annika Elizabete Upīte, Emmija Ivule, Gerda Kerija Dreimane, Līga Vecbērza, Luīze Gestarda, Artūrs Ozols, Artūrs Viestards Konderko, Kārlis Romanovs, Makrs Grantiņš, Raivo Bunde un Sandis Dzenītis –, kopā izcīnot 9 medaļas:

  • Augstēkšanā starp vīriešiem Artūrs Viestards Konderko izcīnīja 2. vietu, bet starp sievietēm Gerda Kerija Dreimane izcīnīja 1. vietu;
  • Diska mešanā Artūrs Ozols izcīnīja 3. vietu;
  • Lodes grūšanā sieviešu kategorijā 2. vietu izcīnīja Luīze Gestarda, bet 3. vietu izcīnīja Auce Mūrniece;
  • Šķēpa mešanā sievietēm 2. vietu izcīnīja Annika Elizabete Upīte;
  • Uz augstākā pjedestāla pakāpiena divas reizes kāpa Sandis Dzenītis, kurš 1. vietu izcīnīja gan tāllēkšanā gan trīssoļlēkšanā;
  • 3. vieta tika izcīnīta arī 4x100 metru stafetē, kurā LU pārstāvēja Artūrs Konderko, Raivo Bunde, Kārlis Romanovs un Sandis Dzenītis.

Pauerliftingā LU pārstāvēja Marija Ločmele, kura savā svaru kategorijā (līdz 69 kg) izcīnīja 2. vietu.

Džudo LU pārstāvēja Marks Sutika, kurš savā svaru kategorijā izcīnīja 3. vietu.

Peldēšanā no LU startēja 2 studenti – Renāte Artamonova un Roberts Rostoks. Renāte abās disciplīnās, kurā piedalījās, izcīnīja 3. vietu, uz mājās aizvedot 2 bronzas medaļas.

Galda tenisā LU students Daniels Kogans otro gadu pēc kārtas izcīnīja sudraba medaļu.

Badmintonā LU pārstāvēja Emīls Mazais, kuram šoreiz līdz pjedestālam diemžēl neizdevās aizcīnīties.

Kāpšanas sportā šī gada SELL studentu spēlēs piedalījās LU studente Kristīne Rjabova, kura finālā tika ar trešo labāko rezultātu, bet finālai līdz pjedestālam mazliet pietrūka, izcīnot 4. vietu.

Šahā LU pārstāvēja Dāvids Pikšis, Laura Beļakova, Raivis Kristians Pakalns un Rihards Bekasovs. Mūsu komandai gan ātrajā, gan tradicionālajā šahā šoreiz mazliet līdz pjedestālam pietrūka, abās disciplīnās izcīnot 5. vietu.

3x3 basketbolā LU pārstāvēja 4 LU basketbola komandas spēlētāji – Edvards Lucis, Mārcis Osis, Rihards Aleksandrovs un Daniils Smirnovs. Puiši aizcīnījās līdz lielajam finālam, bet tās galotnē tomēr atzina pretinieku pārspēku, šī gada SELL studentu spēļu 3x3 basketbolā izcīnot sudraba medaļas.

Vieglatlēts Sandis Dzenītis ir gandarīts par sacensību rezultātiem un iespēju satikt citus LU sportistus: "Savu startu SELL spēlēs vērtēju diezgan labi, ņemot vērā to, ka šīs bija manas pirmās vasaras sezonas sacensības pēc nopietnas traumas. Sasniegtie rezultāti tāllēkšanā un trīssoļlēkšanā liecina, ka esmu labā formā un gatavs sasniegt vēl augstvērtīgākus rezultātus. Prieks par mūsu stafetes komandu, kur arī izdevās izcīnīt vietu uz pjedestāla. SELL spēlēs vienmēr ir gandarījums startēt, jo ir iespēja ne tikai sacensties, bet arī satikt un iepazīt citus LU sportistus."

Lepojamies ar mūsu studentu veikumu un novēlam visiem veiksmi arī citās sacensībās!

Dalīties