Sestdien, 13. aprīlī, Saldū, norisinājās Latvijas Universitātes Sporta centra organizēts darbinieku un viņu ģimeņu atpūtas pasākums “LU Darbinieku pavasara pārgājiens 2024”, kurā dalībniekiem bija iespēja doties skaistā pārgājienā pa skaistu meža ceļu Saldus apkārtnē ar dažādām aktivitātēm pārgājiena laikā.

LU Darbinieku pārgājieni kopš 2021. gada ir neatņemama LU aktīvās atpūtas un sporta dzīves sastāvdaļa. Šis bija jau desmitais LU Sporta centra rīkotais darbinieku pārgājiens, iepriekš dodoties pārgājienos pa Bumbu kalniņa apkārtni, Tukuma novadu, Siguldas apkārtni, Carnikavas apkārtni, Kandavas apkārtni, Ozolnieku apkārtni, Gaujas Nacionālo parku Cēsu pusē, Strēlnieku takām Ložmetējkalna apkārtnē un apejot apkārt Garezeriem. Šoreiz tika izvēlēts maršruts Saldū un tā apkārtnē.

Dalībnieku pulcēšanās notika autostāvvietā netālu no Saldus autosstāvvietas, sākot no plkst. 11.00, bet jau plkst. 11.15 tika sākta iesildīšanās pirms 12,5 kilometru garā pārgājiena. Pārgājiena laikā bija iespēja uzkāpt Cieceres ezera skatu tornī, kā arī apskatīt J. Rozentāla gleznas tēlu bronzas skulptūras, strūklaku “Medus piliens” un daudzas citas skaistas vietas Saldus apkārtnē.

Pēc pārgājiena visi dalībnieki tika aicināti uz siltu zupu, par ko parūpējās pasākuma organizatori – LU Sporta centrs.

Pēc pārgājiena no dalībniekiem tika saņemtas ļoti labas atsauksmes, kurās visvairāk izcēlās pasākuma pozitīvā atmosfēra, organizētība, iespēja pabūt neformālā gaisotnē, iepazīt kolēģus un aktīvi pavadīt laiku ārā.

Latvijas Universitātes Komunikācijas departamenta Studentu piesaistes nodaļas projektu vadītāja Auce Mūrnice: “Šāda veida pārgājieni ir super iespēja ne tikai labi pavadīt laiku svaigā gaisā, ko bieži ikdienā nesanāk paveikt, bet arī fantastiska iespēja satikt citus LU kolēģus, ar ko nereti ir sanācis komunicēt e-pastos, taču dzīvē satikt ne. Ikreiz, kad vēlos doties kādā no Sporta centra aktivitātēm, pagadās citi plāni, kas lieguši iespēju piedalīties, tomēr šoreiz viss sakrita. Un noteikti varu apgalvot, ka, lai arī laiks mūs nelutināja, pārgājiens bija izdevies – Cieceres upīte un Cieceres ezers viennozīmīgi ir skaista vieta pastaigām, ko noteikti gāju ne pēdējo reizi. Noteikti jāmin arī tas, ka pārgājienu papildināja suņuku kompānija, kam arī šī diena bija super izdevusies. Un arī visi kolēģi, pārgājiena dalībnieki, bija atsaucīgi gan cits ar citu, gan suņukiem. Prieks būt šādā vidē! Paldies Sporta centram par labi un produktīvi pavadītu sestdienu!”

Dalīties