Dažādu līmeņu sacensībām pilnu mēnesi ir aizvadījis LU IZPF students un duālās karjeras sportists, sporta vingrotājs, Ričards Plāte. 7. un 8. martā, Bakū, Azerbaidžānā, Ričards Latvijas un Latvijas Universitātes vārdu nesa Pasaules kausā, 15. martā, tepat Latvijā, Ričards piedalījās Latvijas Republikas kausā, bet 29. un 30. martā Ričards par augstām vietām cīnījās Pasaules izaicinājuma kausā, Antālijā.

Azerbaidžānas galvaspilsētā bija pulcējušies simtiem sporta vingrotāju, kā arī Ričards Plāte, kurš pārstāvēja Latviju. Sportists startēja brīvajās kustībās, iegūstot 13.100 punktus, kas rezultējās ar augsto 30.vietu starp pasaules labākajiem vingrotājiem. Ričards atzīst, ka izdevies izpildīt iecerēto: “Šajās sacensībās es izpildīju vieglāku programmu, lai iegūtu stabilu atzīmi, jo pirms tam startēju ar grūtākajām kombinācijām un bija liela iespēja kļūdīties. Šoreiz visu izpildīju diezgan labi, tikai ar sīkām kļūdām, tāpēc dabūju labu atzīmi un izcīnīju virtu trīsdesmitniekā.”.

Nedēļu vēlāk jau tika aizvadīts Latvijas Republikas kauss. Ričards šajās sacensībās piedalījās senioru kategorijā, piedaloties visās sešās disciplīnās. Brīvajās kustības tika iegūti 13,700 punkti, kas bija labākais rezulāts konkurentu starpā. Uz “zirga” rādot kustības tika iegūti 13,050 punkti, ierindojoties 2. vietā, taču “apļos” rādītais sniegums tika novērtēts ar ar 12,700 punktiem un pirmo vietu. Veicot “atbalsta lēcienu” Ričards atkal uzstādīja labāko rezultātu, iegūstot 13,100 punktus. “Līdztekās” veiksme stāvēja klāt, sasniedzot precīzi 13,000 punktu atzīmi, bet, rādot labākās kombinācijas uz “stieņa”, Ričards ieguva augstāko rezultātu ar 11,700 punktiem. Šie lieliskie rezultāti kopvērtējumā Ričardam deva uzvaru. Ne tikai mēs, bet arī pats vingrotājs lepojas ar seviem panākumiem: “LR kausā izcīnīju 1.vietu. Traumas dēļ ilgu laiku nebiju darījis visus rīkus, bet beidzot esmu gandrīz pilnībā atjaunojies. Mēģināju sasniegt labākos rezultātus uz katra rīka.”.

Noslēdzošajā marta un svētku nedēļas izskaņā,  Ričards aizvadīja vēl vienu Pasaules izaicinājumu kausa posmu. Šoreiz gan bija jādodas uz Turcijas pilsētu Antāliju. Šajās sacensībās komanda lēma, ka Ričards startēs tikai brīvajās kustībās. Šajā disciplīnā, izpildot 10 labākās kustības, Ričards Plāte ieguva 13.700 punktus, kas ļāva ierindoties 6. vietā starp Pasaules labākajiem sporta vingrotājiem. Duālās karjeras sportists komentē paveikto un pirmssacensību sajūtas: “ Vienas no veiksmīgākajām sacensībām manā karjerā. Startēju uz brīvajām kustībām. Izpildīju ļoti tīru kombināciju un pieļāvu minimālas kļūdas un ar rezultātu 13.700 izcīnīju 6.vietu. Pirms scensībām, protams, nedaudz satraucos, bet pieredze man jau liela un nostartēju ar svaigu prātu. Vienīgi, dienu pirms sacensībām nedaudz saslimu un slikti gulēju iepriekšējo nakti, kā arī slikta dūša mani nedaudz izsita no ritma. Tomēr sanāca savākties uz startu un izdarīt, ko varu. Pēc sacensībām biju priecīgs, bet vienīgais, ko gribēju, ātrāk aiziet gulēt, lai atkal justos vesels.”.

Priecājamies ar Ričarda startiem starptautiskās sacensībās, kā arī vēlam viņam izturību atlikušajā sezonā!

 

Dalīties