Foto: Māris Greidāns

"Latvijas Universitātes" basketbola komanda noslēdza Latvijas-Igaunijas basketbola līgas sezonu ar cienīgu panākumu, pārspējot "Viimsi" vienību ar rezultātu 84:71. Šī spēle bija ne tikai par punktiem kopvērtējuma tabulā, bet arī par komandas garu un gribasspēku, kuru puišiem bija svarīgi apliecināt, lai sezonu noslēgtu ar uzvaru un godu!

Mūsējiem padevās labs spēles ievads, pirmo ceturksni pabeidzot ar sev labvēlīgu rezultātu 23:14. Otrajā spēles ceturtdaļā precīzs bija "Viimsi" spēlētājs Stefans Vākss, tomēr mūsējie spēja noturēties pie vadības grožiem. Pēc Otto Fārenhorsta realizētais trīs punktu metiena, komandas puslaika atpūtā devās ar rezultātu 46:39 LU vadībā! Otrajā puslaikā Dāvis Skreivers trīs minūtes pirms trešā perioda beigām panāca LU vienībai 16 punktu pārsvaru. Pretiniekiem pirms pēdējās ceturtdaļas izdevās pavisam nedaudz pietuvoties, pirms pēdējās ceturtdaļas LU esot priekšā ar +10 punktiem jeb 65:55. "Viimsi" pēdējā ceturksnī samazināja atstatumu līdz nieka septiņiem punktiem, bet mūsu spēlētājs Edvards Egle pēdējā ceturkšņa vidū atkal panāca +16. Pēdējais spēles uzbrukums piederēja "Viimsi" komandai, kurai pie 13 punktu starpības vajadzēja gūt punktu, lai noturētos turnīra tabulā virs LU vienības. Diemžēl, pretiniekiem tas nezidevās un mūsējie svinēja uzvaru ar 84:71.

Rezultatīvākais LU vienības rindās ar 16 gūtiem punktiem bija Otto Fārenhorsts. 14 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja pieredzējušais garā gala spēlētājs Arnolds Helmanis, tāpat 14 punktu atzīmi sasniedza arī Rihards Aleksandrovs, kurš tika pie 11 bumbām zem groziem.

Dalīties