Aizvadītās nedēļas nogalē, 23. martā, Jūrmalā tika aizvadītas noslēdzošās ziemas sezonas sacensības, Latvijas Republikas pavasara kauss, akadēmiskajā airēšanā. Ar lielisku rezultātu izcēlās LU JF studente un duālās karjeras pārstāve Laura Pohevica, izcīnot otro vietu.

Šajās sacensībās bija divas disciplīnas – 2000m uz airēšanas trenažiera un 3000m skriešana. Laura startēja “OPEN” grupā kā viena no astoņām dalībniecēm. Pirmais sacensību posms bija 2000 metru airēšana un trenažiera, Laura šo distanci pieveica 7:29,8 minūtēs, kas bija otrs labākais rezultāts “OPEN” grupā. Otrajā dienas un arī sacensību daļā visām dalībniecēm bija jānoskrien 3000 metru garā distance. Laura Pohevica finiša līniju šķērsoja pirmā, kad hronometrs rādīja 12:46,15 minūtes. Sportiste nenoliedzami bija pārāka par konkurentēm, atstājot konkurentes vairāk kā pusotru minūti aiz sevis. Abu disciplīnu kopējais sniegums Lauru ierindoja 2.vietā. Duālās karjeras sportiste pozitīvi novērtē paveikto gan sājās sacensībās, gan ziemas sezonā:  “Sacensībās gāja labi. Kopvērtējumā izcīnīju 2.vietu. Esmu ļoti priecīga par savu rezultātu. Man ir prieks, ka izdevās uzstādīt savu personīgo rekordu uz airēšanas trenažiera 2000m distancē. To paveicu 7.29.8 minūtēs, kas ir par 2.4sek labāk nekā mans iepriekšējais labākais rezultāts. Tā vien šķiet, ka tas nekas daudz nav, tomēr arī neliels progress ir progress. Skriešanā, neskatoties uz to, ka pēdējo pusotru nedēļu mani moka ceļa sāpes, spēju izcīnīt pirmo vietu 3000m krosā ar laiku 12.46min. Kopumā ziemas sezonu vērtēju pozitīvi, bija kritumi un kāpumi, šad un tad bija arī kādas nelielas traumas, kuras vairāk vai mazāk ietekmēja treniņu procesu. Tomēr man prieks, ka sezonu noslēdzu ar personīgo rekordu.”.

Zinām, ka talantīgā sportiste ar nepacietību gaida vasaras sezonu, kad atkal varēs startēt uz ūdens, tāpēc jautājām par mērķiem: “Nevaru sagaidīt jau pirmās sacensības uz ūdens, kas norisināsies pēc nedaudz vairāk kā mēneša. Mērķi vasaras sezonai pavisam noteikti ir labi nostartēt visās sacensībās kurās piedalīšos, tā lai pēc tam nebūtu nekas jānožēlo un varu pati sev uzsist pa plecu par labi padarītu darbu.”.

Lepojamies ar lielisko sniegumu ziemas sezonā un novēlam izdošanos atgriežoties uz ūdens!

Dalīties