Foto avots: Luge Latvia (facebook)

Pirms nedēļas noslēdzās Pasaules kauss kamaniņās, bet 8.martā Siguldā norisinājās pēdējās šīs sezonas sacensības latviešu sportistiem. Latvijas Universitātes studente un duālās karjeras sportiste Elīna Ieva Vītola startēja sieviešu konkurences vieniniekos un izcīnīja 2. vietu.

Pēc lieliskiem rezultātiem pasaules līmenī, Elīnai vēl bija jāaizvada pēdējās sacensības Latvijas mērogā. 7.martā norisinājās treniņbraucieni, taču 8. marta rītu Vītola iesāka ar 2 sacensību braucieniem, startējot ar astoto kārtas numuru. Pirmā brauciena finiša laiks bija 42.028s, kas bija otrs labākais rezultāts. Otrais brauciens tika aizvadīts pēc neliela brīža un arī tajā LU IZPF studente finišēja ar otru labāko laiku – 42.111. Kopvērtējumā par abiem braucieniem tika iegūta 2.vieta ar kopējo laiku  viena minūte un 24.139 sekundes. Abos braucienos Elīna no līderes Kendijas Aparjodes iepalika par dažām sekundes simtdaļām.

Ne tikai atbalstītāji, bet arī pati Elīna atzinīgi novērtē savu sezonas sniegumu un ļauj mums iepazīties ar nākotnes mērķiem. “Es varētu teikt, ka sezonu esmu aizvadījusi ļoti labi, līdz šim brīdim noteikti mana labākā sezona. Pasaules kausa kopvērtējumā esmu izcīnījusi 4.vietu un arī “mazajā” kopvērtējumā, bez sprinta sacensībām, esmu izcīnījusi 4.vietu. Varētu teikt, ka sezonas mērķis ir izpildīts, jo Eiropas Čempionātā man bija 5.vieta izcīnīta. Arī Pasaules Čempionātā 4. vieta, kas ir ļoti, ļoti augsts rezultāts. Sprinta distancē 3.vieta. Vēl arī komandas stafetēs medaļas ir bijušas. Vairāk jau gribas individuālos braucienus labi nobraukt, par kuriem arī esmu ļoti priecīga. Droši varu teikt, ka sezona ir bijusi ļoti laba, latiņa ir uzcelta augstu un noteikti nākošajā sezonā vēlos vēl augstāk, lai varētu vairāk par pjedestāliem pacīnīties un vēl labākus rezultātus sasniegt. Varbūt arī kopvērtējumā izcīnīt kādu “globusiņu”, jo mums par kopvērtējumu dod “globusiņus”. Tādus stikla, skaistus un lielus. Par Latvijas Čempionātu - par cik galvenās sacensības jau bija aizvadītas, biju jau izcīnījusi uzvaru mājas trasē un emocijas bija tik sakāpinātas, ka varētu teikt, ka uz Latvijas Čempionātu biju jau atslābusi. It kā mums tās ir augsta līmeņa sacensības, jo piedalāmies visi labākie Latvijas kamaniņu braucēji, bet uzvaru, diemžēl, sīvā konkurencē neizcīnīju pret savu komandas biedreni. Rezultāti bija ļoti blīvi, kā arī man svarīgākais bija labi nostartēt visā sezonā.”

Tagad sportistei priekšā neliela atpūta pēc veiksmīgās sezonas un smags treniņprocess, lai nākamajā sezonā izdotos sasniegt izvirzītos mērķus.

Sveicam ar lieliskiem rezultātiem sezonā! Lepojamies, ka varam Elīnu saukt par vienu no savējiem! Vēlam darbīgu turpmāko treniņprocesu!

Dalīties