Foto avots: Luge Latvia

Sestdien 2. martā un svētdien 3. martā bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda” norisinājās Eberspächer Pasaules kausa 9.posms. LU IZPF studente Elīna Ieva Vītola piedalījās gan vieninieku, gan komandas stafetē kamaniņās. Vītola pati ieguva 1. vietu, savukārt, ar Latvijas komandu stafetē 2. vietu.

Sestdienas pusdienlaikā norisinājās pirmais sieviešu vieninieku brauciens kamaniņu sportā. Elīna Ieva Vītola to veiksmīgi veica 41.685 sekundēs, kas ļāva ierindoties 2. vietā pēc pirmā brauciena. Svētdienas rītā veiksme bija līdzās Elīnai, ļaujot otro braucienu iesākt ar labāko starta laiku un noslēgt to ar otro labāko rezultātu - 41.491s. Lai gan abos braucienos Vītola ierindojās 2.vietā, kopvērtējumam tika izcīnīta godpilnā 1.vieta ar kopējo laiku 1:23.176, atstājot otrās vietas ieguvēju tikai 0.074 sekundes aiz sevis.

Pēc lielā panākuma Elīnai vēl bija jāpārstāv Latvijas komanda kamaniņu sporta stafetē kopā ar Mārtiņu Botu/Robertu Plūmu, Kristeru Aparjodu un Andu Upīti/Zani Kalumu. Latvijas komanda šo trasi iesāka ar labāko laiku, taču brauciena noslēgumā Vācu komanda pārspēja mūsējos par nieka 0.141 sekundēm. Latvijas komanda trasi kopā veica divās minūtes un 57.657 sekundēs, kaklā karinot sudraba medaļas.

Ar Siguldas posmu arī ir noslēdzies Pasaules kauss kamaniņu sportā. Latvijas Universitātes studente un duālās karjeras sportiste Elīna Ieva Vītola sezonas  kopvērtējuma ir ceturtajā pozīcijā ar 622 punktiem.

Sveicam Elīnu Ievu Vītolu un vēlam veiksmi Latvijas čempionātā, kas norisināsies 8. Martā!

Dalīties