Aizvadītajā nedēļas nogalē, 24. un 25. februārī, Siguldā, norisinājās Pasaules kausa astotais posms kamaniņās. Dalībnieku sarakstā bija vairāki Latvijas pārstāvji, tostarp arī Latvijas Universitātes IZPF studente Elīna Ieva Vītola. Mūsu studentes veiksmīgi braucieni rezultējās ar 2. vietu Pasaules kausa posmā.  

Sestdienas rīts iesākās ar sieviešu vieninieku braucieniem. Pirmo braucienu Vītola iesāka ļoti veiksmīgi un pēc pirmā brauciena ierindojās 6. vietā ar laiku 41.799 sekundes. Pēc noteikumiem Pasaules kausa posmos, sportistiem ir 2 braucieni, tāpēc Elīna Ieva Vītola pēc pirmā brauciena turpināja koncentrēties otrajai iespējai, lai kopvērtējuma uzlabotu savu rezultātu. Otro braucienu LU studente aizvadīja vēl veiksmīgāk un ātrāk – 41.644 sekundēs. Tas bija trešais labākais rezultāts šajā braucienā, kas kopvērtējumā deva 2. vietu ar sudraba medaļu. Elīnai līdz 1. vietai pietrūka tikai 0,018s.


Svētdienas izskaņā notika arī sieviešu vieninieku Pasaules kauss sprintā, kur dalībnieku vidū bija vērojama arī LU Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātes studente Vītola. Arī šajā disciplīnā bija divi braucieni. Pirmo braucienu Elīna veica 10.954 sekundēs, kas tika atzīmēts kā otrs labākais rezultāts. Savukārt, otrajā braucienā kamaniņbraucēja ieņēma 8. vietu ar rezultātu 20.885s. Pēc abiem sprinta braucieniem, kopsummā Elīna Ieva Vītola ieņēma 12. vietu.

Vēlam Elīnai veiksmi arī noslēdzošajā posmā!

 

Dalīties