Aizvadītajā nedēļas nogalē, 23. un 24. februārī, florbola komanda “LU/FS Masters” uzsāka Latvijas florbola 1. līgas izslēgšanas spēles, aizvadot 2 spēles pret “Talsu NSS/TX koks”. Aizvadītajā spēlēs mūsu florbolisti izcīnīja divas uzvaras – 7:2 un 7:4.

Pirmās dienas spēle aizsākās ar veiksmīgu Kārļa Spilberga (rez. piespēle Maksim Klūgam) vārtu guvumu 16. minūtes izskaņā. Tūlīt pēc tam sekoja arī otrs vārtu guvums Gvido Mieža izpildījumā (rez. piespēle Gustavam Markam Zariņam). Mūsu vārtsargs Henrijs Gustavs Magons bija godam izpildījis savu uzdevumu, neļaujot pretiniekiem gūt nevienus vārtus. 25. minūte vainagojās ar rezultātu 3:0 “LU/FS Masters”, par ko parūpējās Gustavs Marks Zariņš (Rodrigo Rotkājs). Faniem ilgi nebija jāgaida līdz atkal varēs  pieskandināt tribīnes. Renārs Liepiņš (Gvido Miezis) precīzi raidīja bumbiņu vārtu virzienā. Otrā perioda izskaņā arī viesi atklāja savu precizitāti, kas noslēdza šo spēles daļu ar rezultātu 4 pret 1 “LU/FS Masters” labā. Spēles noslēdzošajā fāzē Artis Leimanis (Kristaps Petrovskis) izcīnīja vēl vienus vārtus mūsu komandas labā. Pretinieku spēlē varēja just, ka sākušās izslēgšanas spēles. Pēc spraiga cīņas “Talsu NSS/TX koks” guva otros vārtus. Šī brīža situācijā bijām vadošajā pozīcijā 5 pret 2, bet Maksis Klūga (Artemijs Smirnovs) ātri vien to laboja gūstot 6. vārtus. Pretiniekus līdz pilnīgai sakāvei noveda noslēdzošie Kārļa Spilberga vārti 59. minūtē. Pirmās dienas uzvara tika izcīnīta ar rezultātu 7 pret 2.

Ar divu punktu pieskatīšanu personīgajai statistikai izcēlās Maksis Klūga, Gustavs Marks Zariņš un Gvido Miezis, katrs no viņiem guva 1 vārtus un 1 veiksmīgu piespēli. Arī Kārlis Spilbergs guva 2 punktus, taču tie abi bija vārtu guvumi. Pa vienam vārtu guvumam ir Renāram Liepiņam un Artim Leimanim. Savukārt, vienas precīzas piespēles autori bija Rodrigo Rotkājs, Artemijs Smirnovs un Kristaps Petrovskis.

Sestdienas pēcpusdienā “Latvijas Universitāte/FS Masters” turpināja mēroties spēkiem ar talsiniekiem. Pirmā rezultatīvā metiena autors bija Maksis Klūga (Gustavs Marks Zariņš) jau 7. spēles minūtē. Ātri vien izrāvāmies vēl lielākā vadībā ar 2:0, kur veiksmīgos vārtus guva Markus Sanders (Artis Leimanis). Neizsīkstošā enerģija bija vērojama arī “Talsu NSS/TX koks” florbolistu acīs, kuri 14. minūtē savu “0” uz tablo nomainīja pret pirmo vārtu guvumu. Noslēdzošajās pirmās trešdaļas sekundēs mūsu Kārlis Spilbergs (Maksis Klūga) izcīnīja trešos vārtus komandai. Pēc nelielās 10 minūšu pauzes abas komandas atgriezās laukumā, lai atkal 20 minūšu garā cīņā turpinātu gūt vārtus. Kārlis Spilbergs (Gustavs Marks Zariņš) nebija zaudējis savu veiksmi un rezultāta starpību palielināja 4 pret 1. Mazāk kā pēc minūtes spēlē iesaistījās Rūdolfs Drevinskis (Rodrigo Rotkājs) gūstot vēl vienus vārtus. Kārlis Spilberga (Gustavs Marks Zariņš) “zvaigžņu stunda” bija situsi un otro periodu viņš noslēdza ar vēl vieniem vāriem. Likās, ka pretinieki ir sagrauti ar rezultātu 6 pret 1 un negūtiem vārtiem iepriekšējā trešdaļā, bet kļūdījāmies. Tieši viņi atklāja trešo periodu gūstot savus otros vārtus. Uz atbildi gan ilgi nebija jāgaida, jo 48. minūtē Gustavs Marks Zariņš (Kārlis Spilbergs) raidīja “LU/FS Masters” septīto rezultatīvo metienu. Trešās trešdaļas noslēguma posmā viesi 52. un 57. minūtē izcīnīja vēl divus vārtus, rezultējot spēles rezultātu 7:2 Latvijas Universitāte/FS Masters” florbolistu labā.

Kārlis Spilbergs guva 3 vārtus un raidīja 1 piespēli, Gustavs Marks Zariņš bija 1 vārtu un 3 piespēļu autors. Pa vienam vārtu guvumam un vienai piespēlei ir Maksim Klūgam, taču  Rūdolfs Drevinskis un Markus Sanders katrs guva 1 vārtus. Vienu rezultatīvu piespēli raidīja Rodrigo Rotkājs, kā arī Artis Leimanis.

Kā pirmās dienas rezultatīvākais spēlētājs tika atzīts Markus Sanders, savukārt, sestdienās izcēlās Kārlis Spilbergs.

Jau otrdien “Latvijas Universitāte/FS Masters” florbolisti dosies uz Talsiem, lai aizvadītu nākamo izslēgšanas spēli.

Vēlam veiksmi gaidāmajās spēlēs!

Dalīties