Avots. athletics.lv

Aizvadītajās brīvdienās 17. un 18. februārī Valmieras “Jāņa Daliņa stadionā” norisinājās “Latvijas čempionāts telpās”. Čempionātā startēja arī sportisti, kuri studē Latvijas Universitātē: Marks Grantiņš, Auce Mūrniece, Raivo Bunde, Gerda Kerija Dreimane un Artūrs Viestards Konderko.

Auce Mūrniece studē Sociālo zinātņu fakultātē, taču sestdienā viņu varējām vērot, kā lodes gūdēju. Auce 4 kilogramu smago lodi aizgrūda 13.11m, kas rezultējās ar bronzas medaļu. Mūrniece atzīst, ka ir vieta izaugsmei, protams, novērtējot paveikto: “Kopumā starts bija stabils, beidzot jūtami labi padarīta darba augļi, taču varbūt līdz galam īsti neizdevās neviens mēģinājums, kas galu galā šo čempionātu neļauj nosaukt par super izdevušos. Tomēr ir jāsaka, ka pirmo reizi izdevās ziemas sezonā lodes grūšanā kāpt uz goda pjedestāla.”.

Raivo Bundi ikdienā var satikt LU Juridiskās fakultātes gaiteņos, taču brīvdienās viņš bija sastopams manēžā. 60m barjerskriešanas distanci veica 8.91 sekundē. Raivo startēja arī tāllēkšanas sektorā, kur ieņēma 4. vietu ar rezultātu 6.85m.  Sportists atzīst, ka veselības stāvoklis viņu nedaudz pievīla: ”Teiktu, ka diezgan neveiksmīgs starts, jo pēc sajūtām biju labā formā un ekspektācijas arī bija lielākas, taču pievīla veselība. Noteikti, ja justos uz visiem 100%, tad rezultāts būtu labāks, bet neko darīt, tāda dzīve.”.

LU Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultāte bija plaši pārstāvēja Marks Grantiņš , Gerda Kerija Dreimane un Artūrs Viestards Konderko.

Marks Grantiņš trīssoļlēkšanā ieguva 3. vietu, kā arī uzstādīja savu šīs sezonas rekordu 14.42m. Pats sportists savu sniegumu novērtē ļoti atzinīgi: "Sacensības bija fantastiskas, sajūtas neaptveramas, piedalījos trīssoļlēkšanā kur starp deviņiem lecējiem ierindojos 3. vietā, un ar savu šīs sezonas labāko rezultātu 14.42m. "Pēc sajūtam likās, ka esmu atpakaļ labā formā, lai lektu tuvāk saviem visu laiku labākajiem rezultātiem, bet protams līdz galam viss nebija prefekti un tagad ir iespēja tikai attīstīt un labot kļūdas. Paldies LU Sporta centram par milzīgo atbalstu šajā sezonā un tiekamies vasarā!".

Gerda Kerija Dreimane augstlēkšanā izcīnīja 3.vietu pārlecot 1.71 m atzīmi. Savukārt, tāllēkšanā kopvērtējumā ierindojās 5. vietā ar rezultātu 5.93 metri. Arī lodes grūšanas disciplīnu Dreimane nelaida garām, kas sekmējās ar 12.72m un 4. vietu. Dreimane novērtē sacensībās izjustās emocijas: “Priekš manis, startēt Latvijas čempionātā vienmēr ir bijis milzīgs gods. Katras sacensības man ir kā tādi “svētki”, taču Latvijas čempionāts ir kas īpašāks. Man ir prieks par aizvadītās nedēļas nogales startu. It īpaši par pirmās dienas, jo izbaudīju ikkatru mirkli, kas manuprāt, ir ļoti svarīgi katram sportistam- baudīt sacensības un darīt to visu ar prieku. Rezultāti mani ļoti apmierina. Lodes grūšanā veicu tikai pirmos divus mēģinājumus, kur otrais mēģinājums bija diez gan veiksmīgs un nebija diez ko tālu no mana personīgā rekorda. Pārējos mēģinājumus nepildīju, jo bija jādodas uz startu tāllēkšanā. Tāllēkšanā jutos ļoti labi- ieskrējiens bija stabilāks nekā citas reizes un bija stabila lēcienu sērija. Lai gan ierindojos piektajā vietā, tāpat esmu apmierināta par startu. Nākamajā dienā startēju augstlēkšanā, kur ieguvu trešo vietu. Rezultāts mani apmierina, bet zinu, ka nākamais augstums man bija pa spēkiem.”.

Artūrs Viestards Konderko bija rekordists un piedalījās 4 disciplīnās. 60m barjerskrējienu pieveica 8.91s, augstlēkšanā pārleca 1.82m. 10.24m bija atzīme, kuru sasniedza Artūra aizgrūstā lode (7.260kg). Kā pēdējā disciplīna bija jauktā 4x200m stafete, kur kopā ar vēl 3 vieglatlētiem, to veica 1 minūtē un 40 sekundēs. Arī Artūra veselība pirms sacensībām bija nedaudz sašķobījusies: “Rezultāti nebija tas uz ko cerēju. Uzskatu, ka varēju labāk neskatoties uz slimību ar kuru aizpagājušonedēļ cīnījos vairākas dienas. Bet vieglatlētikā jāuzticas procesam un jāvirzās uz priekšu, ja pat nesanāk uzstādīt tik labu rezultātu cik gribējās. Sezona beigusies, bet treniņprocess turpinās.”.

Sveicam ar lieliskiem rezultātiem!

Dalīties