No 3. līdz 5. janvārim, Tallinā norisinājās Baltijas jūras kausa izcīņas turnīrs, kurā Latvijas U18 izlase sacentās ar Somijas, Zviedrijas un Igaunijas izlasēm. Latvijas U18 puišu izlases sastāvā spēlēja arī 3 LU attīstības komandas "LU/BS Rīga" spēlētāji -  Rūdolfs Švītiņš, Edvards Egle un Edvards Švalbe. Kā arī par puišu izlases galveno treneri tika izraudzīts mūsu BK "LU" treneris Edijs Šlesers.

Baltijas jūras kausa izcīņas turnīrā U18 izlase kopumā aizvadīja 3 spēles. Pirmā spēle tika aizvadīta pret Somiju, kurā ļoti sīvā cīņā spēles izskaņā tomēr piekāpās Somijas puišu izlasei ar rezultātu 60:61. Spēlē pret somiju Edvards Egle guva 6 punktus un Rūdolfs Švītiņš 4 punktus.

Nākamajā dienā puiši aizvadīja turnīra otro spēli pret Zviedrijas puišu izlasi. Spēles laikā Latvijas U18 puišu izlase atspēlēja 18 punktu pārsvaru, kuru Zviedrijas basketbolisti ieguva pirmajā ceturtdaļā (28:10). Sākot ar otro ceturtdaļu, latvieši uzņēmās iniciatīvu un to neatdeva līdz pat izskaņai. Otro ceturtdaļu tā uzvarēja ar 11 punktu pārsvaru, trešo ar desmit, bet noslēdzošo ar septiņu. Šajā duelī pret Zviedriju Edvards Egle guva 6 punktus un 6 rezultatīvas piespēles, Rūdolfs Švītiņš guva 5 punktus.

Turnīra noslēdzošajā dienā mūsējie aizvadīja spēli pret Igaunijas puišu izlasi. Puišu izlase, Edija Šlesera vadībā spēja gan pirmo, gan trešo ceturtdaļu uzvarēt ar desmit punktu pārsvaru, bet iekrātais 15 punktu pārsvars ceturtajā ceturtdaļā tika samazināts uz pusi. Spēle noslēdzās ar 78:70, pārspējot Igaunijas izlasi. Labāko spēli turnīrā aizvadīja Edvards Švalbe, kurš iemeta 18 punktus un kļuva par rezultatīvāko Latvijas izlases sastāvā. Vēl šajā spēlē Edvards Egle guva 4 punktus, 4 atlēkušās bumbas un 4 rezultatīvas piespēles, kā arī Rūdolfs Švītiņš 2 punktus.

Prieks un lepnums!

Dalīties