Jaunais gads ir jauns sākums un bieži vien jaunajā gadā mēs uzsākam jaunas apņemšanās. Bet kā panākt, ka ar apņemšanos sasniedzam vēlamo mērķi un tā nepārtrūkst pēc mēneša? Konsultējāmies ar LU Karjeras centra konsultanti un izaugsmes veicinātāju Daci Siliņu.

Kādas cilvēkiem ir visbiežākās apņemšanās?

Cilvēka dzīvi var iedalīt vairākās sfērās un visbiežāk tās ir tradicionālās, piemēram - veselība, darbs, finanses, ģimene, brīvais laiks, utt. Apņemšanās arī visbiežāk ir saistītas ar šīm sfērām, piemēram, bieži ir dzirdēta šī klasiskā apņemšanās: "Šogad sākšu sportot!", kura ir saistīta ar veselības jomu. Skolēnu un studentu bieži dzirdēta apņemšanās: "Šogad cītīgāk mācīšos."

Lai apņemšanos arī veiksmīgi izpildītu, ir svarīgi vairāki aspekti, kurus aicinām ņemt vērā!

1. Apņemšanās laiks.

Bieži vēlme sākt kaut ko jaunu rodas ar jauna dzīves posma sākumu, piemēram, jauns gads, jauns semestris, “kad bērni sāks iet skolā”, “kad sāksies vasara” utt. Šādi atskaites punkti nav slikts sākums. Tomēr ir vērts atcerēties, ka ar to, iespējams, nepietiek un ka kaut kādiem ārējem apstāķļiem vai atskaites punktiem nepiemīt vara mērķu realizēšanā.

Bet vēlme kaut ko mainīt var rasties brīdī, kad cilvēks sāk vienkāŗši just un apzināties, ka viņa dzīvē nav kaut kas tā, kā viņš vēlētos. Tas var notikt ikvienā dzīves momentā. Mēdz teikt: “Nav labāks brīdis, lai sāktu pāramiņas, kā šis brīdis!” Lai apņemšanos izdotos realizēt, ir vērts padomāt, vai to būs iespējams konkrētajā brīdī sākt. Būtiski ir saprast, vai būs nepieciešamie resursi un apstākļi, lai to uzsāktu - laiks, motivācija, finanses utml.

2. Motivācija.

Apņemoties sākt darīt kaut ko jaunu, ļoti svarīga ir motivācija: "Kāpēc es to daru?". Vēl svarīgāk ir nodefinēt priekš sevis: "Ko es gribu sasniegt? Kā es zināšu, ka mērķis ir sasniegts?" Šie ir divi būtiski jautājumi, kurus sev var uzdot, lai precīzāk nodefinētu apņemšanos un mērķi, uz ko tiekties. Tas ir būtiski, jo neapmierinātība ar to, ka dzīve nemainās, var būt saistīta ar paša neziņu – kādu tieši tad dzīvi gribētos dzīvot? Lai cik paradoksāli tas arī neizklausītos, bieži cilvēki pat īsti nezina, vai precīzāk teikt, neapzinās – kāds tieši mērķis ir jāuzstāda, kāds solis jāsper, lai dzīvotu labāku dzīvi. Atbildes uz iepriekš minētajiem jautājumiem faktiski ir sapņošana, vīzijas veidošana, ļaušanās: kur tiecas mana sirds, kur fokusējas mana enerģija, kā tas manifestējas reālājā dzīvē? Mērķu sasniegšanā šo aspektu apzināšanās procesam ir milzīga nozīme. Jo tur arī ir motivācija un atbildes uz jautājumu: “Ko apņemties tagad, lai virzītos uz sev vēlamo dzīvi?”

Būtiska loma ir tam, kā nodefinējat mērķi. Lai pastiprinātu iespēju, ka praktiski izdosies idejas realizēt, iesakām izmantot SMART modeli. Tas palīdz saprast, kas tieši būtu jādara mērķa sasniegšanā. Izaugsmes veicinātājas Daces Siliņas profesionālā pieredze liecina, ka daudzi cilvēki it kā labi zina šo modeli, bet ne vienmēr saprot, kā tas izpaužas praksē. Tomēr, strādājot ar cilvēkiem un viņu izaugsmi, var redzēt pārsteidzošo atšķirību motivācijā un arī sasniegtajos rezultātos, ja cilvēks apzina SMART modeļa visus aspektus un vadās pēc tiem.

Pēc SMART modeļa kritērijiem mērķis ir:

S – konkrēts (Specific)

M - izmērāms (Measurable)

A - sasniedzams (Achievable)

R - reālistisks (Realistic)

T – laikā ierobežots (Timely)

Pēc šiem kritērijiem, piemēram, mērķis "Šogad sākšu regulāri sportot" nav īsti pareizi definēts, jo pašam mērķa uzstādītājam varētu nebūt saprotams uzdevums. Jo mērķis nav konkrēts ( Ko nozīmē “sportot”: skriet, iet uz sporta zāli, spēlēt basketbolu utt?), nav izmērāms (Ko nozīmē “regulāri” – katru dienu, reizi nedēļā, trīs reizes nedēļā utt.? ), nav laikā ierobežots ( Ko nozīmē “šogad” – rīt, pēc nedēļas utt.?). Pēc šiem kritērijiem labi nodefinēts mērķis būtu, piemēram: "Es, sākot no 2023.gada 2. janvāra, 3 reizes nedēļā došos skriet 5 kilometrus."

SMART modelis aicina izvērtēt arī vēl 2 ļoti nozīmīgus aspektu: vai pats cilvēks tic, ka tas ir tieši viņam sasniedzams un reālistisks mērķis. Tas ir tikai subjektīvs vērtējums! Ja kādam ideja par 1 miljona iegūšanu šķiet absolūta utopija, tad kādam citam varbūt šī mērķa sasniegšana ir vienas dienas jautājums. Ja, domājot par savu mērķi,  saraucat pieri, smagi nopūšaties un iekšējā sajūta ir smagnēja un saspringta, padomājiet, sajūtiet un pārdefinējiet uzdevumu sev reālistiski līdz ar to – iedvesmojoši! Iedvesmojošu mērķi parasti cilvēks sajūt savādāk, kad domā par to: ir pacilāta sajūta un gribas tam ķerties klāt pēc iespējas ātrāk, jo ķermenī ieplūst enerģija.  Piemēram, “Noskriet 5 km 3 reizes nedēļā gribu un treneris tā ieteica, bet reālistiskāk šķiet, ka to noteikti varētu izdarīt 2 reizes, jo pārējās dienās ir svarīgi pavadīt laiku ar ģimeni. Tad dzīve būtu balansā.”

3. Atbalsts un iedvesma.

Līdzīgi, kā sporta komandām, arī katram cilvēkam ir nepieciešams atbalsts. Atbalsts var ļoti noderēt un būt izšķirošs brīžos, kad pašam liekas, ka apņemšanās neiet uz priekšu un progress ir apstājies. Līdzcilvēki un draugi var būt tie, kas grūtos brīžos atbalstīs un neļaus padoties. Tomēr jāatzīst, ka reizēm tieši šie cilvēki nebūs tie, kas atbalstīs izmaiņas. Pat gluži pretēji. Nenokariet rokas! Skatieties plašāk – varbūt jūsu apkārtnē ir citi cilvēki, ne tik tuvi varbūt, kuriem saprotami jūsu mērķi un motivācija, tādēļ viņi dabiski sniegs atbalstu un iedrošinājumu, varbūt internetā atrodat vērtīgus resursus, kur saņemt sev nepieciešmo atbalstu. Vēl palīdzēt var tas, ja pildīt apņemšanos nolemjat nevis viens, bet ar vēl kādu kopā, jo divatā vai grupā būs gan interesantāk, gan grūtos brīžos viens otru varēsiet atbalstīt un neļaut slinkot.

Gribas arī akecntēt, ka nav jābaidās atmest vai mainīt izvēlēto apņemšanos un mērķus, jo var gadīties, ka pēc laika cilvēks saprot, ka tas viņam neinteresē, nepiesaista vai zaudē nozīmi. Ceļš uz mērķiem var izvērsties par aizraujošu dzīves ceļojumu, kurā cilvēks transformējas, iepazīst pasauli un sevi daudz dziļāk. Tāpēc arī mērķi un to nozīme var dabiski  mainīties.  Nav sevi jāmoka, bet ir svarīgi pēc tam saprast, "kāpēc" nepatīk, kas mainījies, kas tad varētu patikt un būtu atbilstošs cilvēka vēlmēm un spējām.

Ja tomēr ir sajūta, ka iestājies apjukums un nevar saprast vai tieši šī apņemšanās ir īstā, ir vērts parunāt ar kādu draugu vai konsultantu, piemēram, izaugsmes veicinātāju, jo bieži vien skats no malas var labāk palīdzēt pieņemt lēmumu un saprast situāciju.

Lai viss iecerētais izdodas!

Dalīties