"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā pie sestā panākumā tikuši mūsu Latvijas Universitātes basketbolisti, kas jau otro reizi šajā sezonā apspēlēja "Valmiera Glass/ViA" komandu, šoreiz izcīnot uzvaru izbraukumā ar rezultātu 88:72.

Spēles sākums bija visai dinamisks. Reinis Avotiņš vairākkārt labi nospēlēja uzbrukumā un pirmajās četrās minūtēs guva 12 no komandas 16 punktiem, nokārtojot arī desmit punktu pārsvaru. Pirmo ceturtdaļu mūsējie noslēdza savā labā ar 29:15. Arī otrajā ceturtdaļā mūsējie turpināja saglabāt punktu pārsvaru un rezultātā izdevās puslaiku noslēgt jau ar 20 punktiem plusā – 48:28. Spēles pirmajā pusē vairums punktu tika gūti no groza apakšas, bet spēles otrais puslaiks iesākās ar diviem tālmetieniem. Trešajā ceturtdaļā LU pieprasīja minūtes pārtraukumu. Lai arī šķietami komandas punktus guva līdzīgi, bet LU tik un tā turējās stabilā vadībā. Noslēdzošajā ceturtdaļā valmieriešiem izdevās nedaudz atjaunot intrigu, bet mūsējie spēja savas pozīcijas nosargāt un izcīnīt uzvaru ar rezultātu 88:72.

Mūsu kapteinis Edavrds Mežulis izcēlās ar iespaidīgu double-double, gūstot 23 punktus un izcīnot 17 atlēkušās bumbas, savukārt Reinis Avotiņš maču noslēdza ar 21 punktu. 

Tuvākā mājas spēle ir tieši pirms gadu mijas, 30.decembrī, plkst. 19.45, Rimi Olimpiskajā centrā pret BK "Ogre". Gaidīsim un priecāsimies redzēt ikvienu līdzjutēju.

Tiekamies!

Dalīties