Vakar, 30.novembrī, Rīgas Volejbola skolas/Latvijas Univeristātes komanda otrajā savstarpējā CEV Izaicinājuma kausa spēlē ar 3:2 (25:18, 22:25, 24:26, 25:16, 15:6) pārspēja VK Brusno, tādējādi pirmo reizi vēsture pārvarot CEV Izaicinājuma kausa pirmo kārtu. 1/16 finālā RVS/LU volejbolistes spēkosies ar Serbijas komandu "Jedinstvo Stara Pazova". Pirmā savstarpējā spēle norisināsies 14.decembrī.

Komandas kapteine Kristīne Kramēna: “Kad sākām dalību pirmajā CEV Izaicinājuma kausā pirms četriem gadiem, bijām jaunas un nepieredzējušas, ar katru gadu arvien vairāk pietuvojāmies un šis bija tas gads, kad bija jāuzvar un jātiek tālāk. Parādījām visu ko spējam. Brīnišķīga, vārdiem neaprakstāma uzvara.”

Par labāko spēlētāju RVS/LU komandā tika atzīta saspēles vadītāja Elza Reknere, bet viesu komandā līdere Yoana Nikolova. Lai iekļūtu nākamajā kārtā, atbildes spēlē rīdziniecēm bija nepieciešams uzvarēt divus spēles setus, kas nozīmēja, ka RVS/LU derēja rezultāti 3-0, 3-1, 3-2 vai 2-3. Ja rezultāts būtu 1-3 vai 0-3, tiktu spēlēts zelta sets līdz 15 punktiem. Pirmajā setā RVS/LU rezultātu atklāja Megija Dambrehte, panākot 1:2. Neizšķirtu 8:8 ar skaistu eiss servi, nodrošināja Anna Rīta. Pēc tam jau sekoja RVS/LU komandas izrāviens, gūstot +7 punktu vadību, un pirmo setu pārliecinoši uzvarot, 25:18. Otrā seta sākumā nonācām jau iedzinējos, pretinieces guva +6 pārsvaru, aizsardzībā pacēla visas rīdzinieču raidītās bumbas un rezultatīvi nospēlēja uzbrukumā. Mājinieces cīnījās, bet sets zaudēts 22:25. Trešā seta šķita, ka RVS/LU ir nodrošinājušas pārliecinošu vadību 18:13, tomēr kā jau sieviešu volejbolā, slovākietes spēja atspēlēties,, izlīdzināt rezultātu 23:23, un izšķirošie notikumi risinājās tieši seta galotnē, kur viesu līdere Nikolova teica galavārdu, setu uzvarot viesiem ar 26:24. Ceturtā seta sākumā rīdzinieces spēja izvirzīties pārliecinošā vadībā 5:1. Arī turpmākājās epizodēs rezultātīv darbojās Rīgas uzbrucējas, gūstot punktu pēc punkta. Seta galotnē lieliski nospēlēja Junora Vagele salasot vairākas bumbas blokā un izpildot eiss servi. Pēdējo punktu šajā setā guva Anna Rīta (25:16), lai arī spēle nebija beigusies un priekšā bija volejbola saldais ēdiens piektais sets, pēc gūtā 25 punkta, rezervistu soliņš uzsprāga, un spēlētājas laukumā priecājās, jo vieta nākamajā kārtā bija izcīnīta. Piektajā setā treneris Rīgas treneris laukumā laida spēlētājas no rezervistu soliņa, kas nospēlēja lieliski un ar 15:6 guva uzvaru setā un uzvaru spēlē ar 3:2 (25:18, 22:25, 24:26, 25:16, 15:6).

Vēsturiskajā uzvarā piedalījās: libero Elīna Zvaigzne un Sindija Bože, cēlāja Elza Reknere (4 punkti), Megija Dambrehte (17), Kristīne Kramēna (12), Anna Rīta (10), Junora Vagele (8), Līva Ēbere (7), Adelīna Gerliņa (3), Katrīna Krustkalne (3), Anna Cepurīte (2), Anželika Ivanova (1), Arina Sosinoviča, Anastasija Adrjuščenko

Dalīties