Aizvadītajā nedēļas nogalē, Latvijas Sporta Pedagoģijas akadēmijā, norisinājās Latvijas 33.Universiādes basketbola turnīrs. Divās dienās tika aizvadītas intensīvas un saspringtas spēles, kurās aizstāvēt savu universitātes godu vēlējās ikkatrs. 

Turnīrā Latvijas augstāko izglītības iestāžu spēcīgākā komanda sieviešu konkurencē tika noskaidrota starp četrām vienībām – Latvijas Universitāti (LU), Rīgas Stradiņa universitāti (RSU), Rīgas Tehnisko universitāti (RTU) un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju (LSPA) -, bet vīriešu konkurencē starp 6 komandām – Latvijas Universitāti (LU), Rīgas Stradiņa universitāti (RSU), Rīgas Tehnisko universitāti (RTU), Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju (LSPA), biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolu “RISEBA” (RISEBA) un biznesa augstskolu “Turība” (Turība).

Vīriešu komandas tika sadalītas 2 grupās, pa 3 komandām katrā. A grupā tika iedalīta LU, RTU un Turība, bet B grupā RSU, LSPA un RISEBA. Grupu turnīrā mūsu vīriešu komanda izcīnīja pārliecinošas 2 uzvaras. Pusfinālā LU komandas vīri cīnījās ar LSPA komandu un šajā spēlē pārliecinoši uzvarēja ar rezultātu 115:42. Finālā mūsu basketbolisti tikās ar RSU komandu. Šajā fināla spēlē mūsējie izcīnija pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 90:53. Fināla turnīrā LU rindās rezultatīvākais bija Dāvids Vīksne.

Latvijas Universitāte tik pārstāvēta arī sieviešu basketbola turnīrā. Visas sieviešu turnīram pieteiktās komandas sākumā aizvadīja grupu turnīru, katrai komandai izspēlējot ar katru, bet pēc tam tika aizvadīti fināli par 1. un 3. vietu. 

Pirmajā dienā tika aizvadītas 4 spēles, kurās gan LU, gan RSU komandas tikās ar RTU un LSPA komandām. Pirmajā dienā LU dāmas ar rezultātu 52:29 pārliecinoši uzvarēja LSPA komandu. Sestdienas otrajās spēlēs LU un RTU aizvadīja ļoti sīvu cīņu, spēles pamatlaiku noslēdzot ar rezultātu 55:55, kas noveda pie papildlaika spēlēšanas. Papildlaikā vēl 45 sekundes pirms spēles beigām bija neizšķirts rezultāts 60:60, bet tad Šarlote Pētersone guva 2 punktus, ļaujot LU komandai izcīnīt uzvaru pār RTU ar rezultātu 62:60. 

Finālā pret RSU, mūsu sieviešu komandā rezultatīvākā bija Katrīna Raina Kalniņa, kura fināla mačā guva 13 punktus. Svētdien sieviešu turnīrā mūsu sieviešu komanda izcīnīja 2.vietu, 1. vietā ierindojās RSU, bet 3. vietu izcīnīja RTU sieviešu komanda.

Turnīra rezultātus un spēlētāju statistiku iespējams aplūkot Latvijas Basketbola savienības mājaslapā.

Vīriešu turnīra rezultāti aplūkojami šeit: https://regionalie.basket.lv/latvijas-universiade/viriesi-kalendars/

Sieviešu turnīra rezultāti aplūkojami šeit: https://regionalie.basket.lv/latvijas-universiade/sievietes-kalendars/

 

Dalīties