Aizvadītajā nedēļas nogalē, 17. un 18. septembrī četrās Itālijas pilsētās notika ikgadējās Itālijas klubu rudens finālsacensības. Jau vairākus gadus šādās sezonas nogales sacensībās piedalās arī Latvijas vieglatlēti. Latvijas komandas vieglatlētu vidū bija arī 5 LU duālās karjeras sportisti - Pauls Bertrams Klucis, Marks Grantiņš, Sandis Dzenītis, Auce Mūrniece un Emmija Ivule.

“Sudraba” līgā startēja Sandis Dzenītis 4x100m stafetē, tāllēkšanā un trīssoļlēkšanas disciplīnā. Ar rezultātu 14.73m Sandis trīssoļlēkšanā izcīnīja 2.vietu un tāllēkšanā ierindojās 3.vietā.

Par spīti laikapstākļiem, Sandim izdevās uzrādīt augstvērtīgus rezultātus: "No 17.-18. septembrim piedalījos sacensībās Itālijas pilsētā Perudžā. Pārstāvēju Itālijas klubu ASD Arca Atletica Aversa, klubs bija ieguvis iespēju startēt “sudraba” klubu kausa finālā, kur startēja 11 klubi (TOP 14-24 Itālijas spēcīgākie klubi). Pirmajā dienā startēju trīssoļlēkšanā un 4x100m stafetē. Laiks galīgi nelutināja, gaisa temperatūra bija zem 15*C un bija auksts ziemeļrietumu vējš. Trīssoļlēkšanā labākajā mēģinājumā sasniedzu 14.73m, tas bija pietiekami, lai izcīnītu 2. vietu. Stafetē sanāca nevaiksmīga maiņa un finišu nemaz nesasniedzām. Otrajā dienā startēju tāllēkšanā. Padevās vairāki labi lēcieni pāri 7m atzīmei, tomēr labākais ieskaitītais lēciens bija 6.98m tālu. Ar šādu rezultātu nodrošināju sev 3. vietu. Mūsu klubs ierindojās 8. vietā no 11 komandām, līdz ar to vēl neesam pārliecināti vai nākošgad startēsim sudraba, vai bronzas finālā. Pats savu startu vērtēju diezgan labi, jo šī sezona bija kārtīgi ievilkusies un beidzot varu pāriet uz bāzes periodu, un gatavoties ziemas sezonai."

“Bronzas līgā” Palermo startēja Auce Mūrniece, kura izcīnīja 2.vietu lodes grūšanas disciplīnā un papildus tam, uzrādīja arī savu personīgo rekordu - 13.18m. Emmija Ivule 100m barjeru skrējienā uzrādīja 14,93 sek un ar šo rezultātu izcīnīja 4.vietu, kā arī 400m barjeru skrējienā  izcīnīja 5.vietu ar laiku 1:05,31.

Attēlā no kreisās: Emmija Ivule un Auce Mūrniece

Ceturtā pilsēta, kurā startēja mūsu 2 vieglatlēti bija Soronna. Šeit “Athletica Afragola” komandas sastāvā startēja Pauls Bertrams Klucis un Marks Grantiņš. Abi sportisti savās disciplīnās ierindojās 5.vietā. Markam Grantiņam trīssoļlēkšanā rezultāts – 13.27m un Bertramam Klucim kārtslēkšanā – 4.00m.

Saronnā Pauls Bertrams Klucis izcīnija zelta medaļu augstlēkšanā – 1,90m un Marks Grantiņš tāllēkšanā ar rezultātu 5.31m ieguva 10.vietu. 

 

Attēlā: Pauls Bertrams Klucis pēc izcīnītās uzvaras augstlēkšanā

Markam Grantiņam neizdevās parādīt savu labāko sniegumu: "Sacensības negāja labi, ja godīgi, esmu nedaudz vīlies par saviem rezultātiem gan trīssoļlēkšanā, gan tāllēkšanā. Nebija nemaz tuvu manam līmenim.

Prieks un lepnums par mūsu sportistu augstvērtīgajiem rezultātiem!

Informācijas avots: athletics.lv

Dalīties