Šogad Latvijas Universitāti absolvēja 3 duālās karjeras sportisti. Viņu starpā bija arī badmintoniste Liāna Lenceviča, kura šogad absolvēja Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti. Pēc bakalaura studiju programmas "Tiesību zinātne" absolvēšanas, Liāna dalās iespaidos un pieredzē, kuru ieguvusi studējot Latvijas Universitātē.

Kā tu izvēlējies ko studēt?

"Nolēmu studēt jurisprudenci, jo zināju, ka vēlos darbu ar cilvēkiem, kā arī es mīlu ar savām zināšanām palīdzēt citiem. Sapratu, ka medicīna nav mans lauciņš, tāpēc bija jāmeklē citas jomas. Tā kā no bērnības jau cīnos par taisnīgumu, sapratu, ka  tiesību zinātne būs tā īstā vieta. Par LU biju dzirdējusi jau no agras bērnības, kā labāko augstskolu Latvijā, tāpēc biju priecīga par iespēju studēt tiesību zinātni un tieši Latvijas Universitātē."

Kā tu raksturo studijas Latvijas Universitātē?

"Pilna laika studijas Juridiskajā fakultātē bija pilnas ar izaicinājumiem. Studijas, mācību viela bija gana sarežģīta un apjomīga. Viens no lielākajiem izaicinājumiem bija adaptēšanās apstākļiem pēc COVID-19 pandēmijas izsludināšanas. Man patika, ka LU spēja ātri un efektīvi uz to reaģēt. Vēl studiju laikā man patika iesaistīties pašpārvaldes darbībā, kur varēju iepazīt jaunus cilvēkus, domu biedrus un kolēģus. Patika piedalīties arī visos LU rīkotajos pasākumos. Taču vislielāko pretimnākšanu man sniedza tieši LU Sporta centrs."

Kā Tu izjuti “Duālo karjeru”?

"Duālo karjeru es izjutu tādā veidā, ka man tika dota iespēja piedalīties sacensībās un papildus tam, mācīties. Naudu, ko es varētu ieguldīt studijās, es ieguldīju sacensībās, treniņnometnēs, inventārā utt. Duālā karjera man sniedza iespēju attīstīties ne tikai fiziski, bet arī mentāli. Es varēju balansēt abas šīs nozīmīgās jomas un nejusties tā, ka es ar kaut ko “upurēju”."

Kāpēc citiem sportistiem būtu jāizmanto šī iespēja?

“Neko nezaudējot - iegūt!”

"Visiem sportistiem, kas saprot, ka savu akadēmisko ceļu nevēlas beigt ar vispārējo vidējo izglītību - būtu jāizmanto šī iespēja. Apvienot profesionālo sportu ar nopietnām studijām ir ļoti grūti. Vairāki pieredzes stāsti apliecina to, ka nereti šādās situācijās cilvēkiem nācās upurēties ar vienu vai otru jomu. Latvijas Universitātes duālās karjeras programma sniedz unikālu iespēju gan sportot, gan iegūt augstāko izglītību. Sportisti, kas pamēģina - noteikti neko nezaudē, tikai iegūst!"

Liāna un pārējie duālās karjeras sportisti ir pierādījums tam, ka ar sportista raksturu un motivāciju ir iespējams apvienot studijas ar sportu! Latvijas Universitāte lepojas ar mērķtiecīgiem sportistiem – studentiem!

Ja arī Tu esi sportists un vēlies studēt Latvijas Universitātē, tad piesakies duālajai karjerai!

Vairāk informāciju meklē šeit.

Dalīties