Šogad Latvijas Universitāti absolvē 3 duālās karjeras sportisti. Viņu starpā ir arī bobslejists Dāvis Spriņģis. Dāvis šogad absolvēja Latvijas Universitātes pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu "Sporta treneris". Pēc augstskolas absolvēšanas sportists dalās iespaidos un pieredzē, kuru ieguvis studējot Latvijas Universitātē.  

Kā tu izvēlējies ko studēt? 

Latvijas Universitātē nolēmu studēt, jo apzinos, ka mans sportista laiks ātrāk vai vēlāk beigsies un būs jāsāk strādāt. Vēl ,protams, sieva un vecāki motivēja iegūt augstāko izglītību. Vēlos arī pēc savas sportista karjeras palikt sportā un, kad LU piedāvāja apgūt trenera programmu Tukuma filiālē, nolēmu, ka vairs nav ko atlikt un jāsāk studēt.

Kā tu raksturo studijas LU? 

Studijas arī bija interesantas, jo bija iespējas mācīties no jomas profesionāļiem, īpaši novērtēju basketbola nodaļas pasniedzējus, kuri ikdienā strādā basketbola jomā.

Par studijām Latvijas Universitātē varu teikt tikai labāko! Pasniedzēji visos priekšmetos bija ļoti pretimnākoši un izpalīdzīgi. Gatavojoties ziemas Olimpiskajām spēlēm, sanāca kavēt lekcijas un pārbaudījumus, bet sazinoties ar pasniedzējiem, izdevās izstrādāt individuālus mācību plānus un veiksmīgi nokārtot priekšmetus. 

Paldies jāsaka sievai un vecākiem, kuri mudināja mācīties arī brīžos, kad mazliet zuda motivācija. Protams paldies Latvijas Universitātes Tukuma filiālei, kura sekoja katram manam solim mācībās un atgādināja par to, ko biju piemirsis.

Kā Tu izjuti “Duālo karjeru”?

Kā Duālās karjeras sportists vienmēr jutu pasniedzēju atbalstu un pretimnākšanu. Bija jūtams atbalsts arī no LU Sporta centra, kur pēc katrām sacensībām saņēmu uzmundrinājumus un apsveikumus. Patīkami bija saņemt veiksmes vēlējumus Olimpiskajās spēlēs no rektora Indriķa Muižnieka!  Duālās karjeras iespēja ir iegūt kvalitatīvo izglītību ar studiju maksas atlaidēm, paralēli nodarbojoties ar savu sirdslietu - sportu.

Kāpēc citiem sportistiem būtu jāizmanto šī iespēja?

Domāju, ka sportistiem ir nepieciešama izglītība, jo sportista darba mūžs ir īss un ātrāk vai vēlāk būs jāstartē darba tirgū. Reti kurš sportists savas karjeras laikā var nodrošināt savu dzīvi, tāpēc uzskatu, ka nepieciešams iegūt kvalitatīvu izglītību, lai atrastu darbu ar labu atalgojumu.

Dāvis un pārējie duālās karjeras sportisti ir pierādījums tam, ka ar sportista raksturu un motivāciju ir iespējams apvienot studijas ar sportu! Latvijas Universitāte lepojas ar mērķtiecīgiem sportistiem – studentiem!

Ja arī Tu esi sportists un vēlies studēt Latvijas Universitātē, tad piesakies duālajai karjerai!

Vairāk informāciju meklē šeit.

Dalīties