LU aicina jaunos augsta līmeņa sportistus izmantot LU piešķirtās sporta stipendijas, kas nodrošina iespēju sportistiem iegūt kvalitatīvu augstāko izglītību un vienlaikus turpināt sportista karjeru. Sporta stipendija, kā tas ierasts daudzās Eiropas un Ziemeļamerikas valstīs, nodrošina studiju maksas segšanu, ja sportists uzrādījis augstus sasniegumus savā sporta veidā un vienlaikus ir sekmīgs arī studijās LU.

Latvijas Universitāte ir viena no pirmajām augstskolām Baltijā, kas augsta līmeņa sportistiem piedāvā iespēju iegūt augstāko izglītību apvienojot to ar sportista karjeru, tādējādi nodrošinot nākotnes perspektīvu Latvijas labākajiem atlētiem. Universitātes loma ir īpaša Latvijas sportā, jo nodrošina pārejas posmu no jaunatnes sporta uz profesionālo sportu, tādējādi atbalstot jaunos sportistus turpināt sasniegt sava potenciāla maksimumu.

Šķēpmetējs Krišjānis Suntažs saka: "Sports ir tikai maza daļa no dzīves, tāpēc ikvienam sportistam ir nepieciešama laba izglītība. Ja vēlies sportot profesionāli, bieži vien tieši izglītību nākas upurēt sportiskās karjeras labā. Tāpēc LU duālās karjeras iespējas ir lielisks veids, kā es varu visas savas intereses un talantus apvienot, neietekmējot to rezultātu kvalitāti."

Lai pieteiktos Latvijas Universitātes “Duālās karjeras” sporta stipendijas iegūšanai 2022./2023. mācību gada rudens semestrī, tev ir:

1. Jāaizpilda pieteikšanās anketa, par saviem labākajiem pēdējo 2 gadu sasniegumiem.

2. Laika posmā no 1. līdz 28. jūlijam jāiesūta e-pasts uz sports@lu.lv ar pielikumā pievienotu:

  • aizpildītu pieteikšanās anketu,
  • savu CV brīvā formā,
  • rekomendāciju (ja tāda ir) no LU sporta trenera, Olimpiskās komitejas vai sporta federācijām,
  • citi dokumenti pēc paša ieskatiem, kas varētu palīdzēt izvērtēt pieteikumu. (nav obligāti).

3. Lēmumu par stipendijas piešķiršanu vai atteikumi piešķirt stipendiju Stipendijas komisija pieņem ne vēlāk kā 5 dienas pirms rudens semestra reģistrācijas nedēļas sākuma. 

4. Rezultātus LU Sporta centrs paziņo 3 darba dienu laikā pēc Stipendiju komisijas lēmuma pieņemšanas. 

Latvijas Universitātes “Duālās karjeras” sporta stipendiju piešķiršanas noteikumus un pieteikšanās anketas veidalpu meklē zemāk:

Noteikumi

Pieteikšanās anketa

Dalīties