Piektdien, 10.jūnijā, Latvijas Universitātes atpūtas bāzē “Ratnieki”, pēc divu gadu pārtraukuma norisinājās tradicionālās Latvijas Universitātes darbinieku sporta spēles 2022. Šogad sporta spēles pulcēja 16 komandas. Šī gada sporta spēlēs piedalījās 385 dalībnieki no visas Latvijas Universitātes. Kopumā ar organizatoriem un atbalstītājiem sporta spēles pulcēja 500 cilvēkus.

Sporta spēles sākās plkst.12.00 ar rektora Indriķa Muižnieka uzrunu un kopīgu iesildīšanos, kuru vadīja fitnesa trenere Ineta Miškuna. Pēc sporta spēļu atklāšanas uzreiz arī tika dots starts vairākām disciplīnām. Šogad sporta spēļu dalībniekiem bija iespēja piedalīties 18 sporta disciplīnās. Disciplīnu starpā bija gan klasiskie sporta veidi, gan dažādas interesantas aktivitātes. Klasisko sporta veidu vidū bija ielu basketbols, futbols ar lielo bumbu, volejbols, krokets, orientēšanās, novuss un zole. Pārējās bija netradicionālas un interesantas aktivitātes, kā Lemāna 2022 jeb rallija spēle uz playstation 4 ar stūri un pedāļiem, mežonīgie rietumi jeb Archery tag, mākleris jeb monopols, ripas spēle, smilšu pulkstenis, mājsaimniece, boulings ar frīsbija šķīvīti, triatlons, kā arī jautrības un lielā stafete, un dienas izskaņā kapteiņu cīņas.

Paralēli visas dienas aktivitātēm bērniem bija iespēja kārtīgi izlēkāties pa piepūšamajām atrakcijām, tik pie sejas zīmējuma, braukāt ar segvejiem un elektrokartingiem, kā arī pārbaudīt savus spēkus atrakcijā “Useins Bolts”.

Kapteiņu cīņa vienmēr ir bijusi saspringtākā un azartiskākā sporta spēļu disciplīna. Šogad kapteiņu cīņas norisinājās 3 posmos. Pirmajā posmā visi kapteiņi tika sadalīti divās grupās. Uzdevums bija griezt riņķi ilgāk par citiem kapteiņiem. No šī posma katras grupas tālāk tika 4 kapteiņi. Tālāk 2.posmā kapteiņi pa pāriem devās piepūšamajā atrakcijā “staipeklis”, kurā uzdevums bija pirmajam pieskarties pie noteiktas atzīmes. Šo uzdevumu grūtāku padarīja ūdens, jo atrakcija kļuva slidena un ne vienu reizi vien kapteinis tika atmests atpakaļ uz sākuma punktu. Šajā posmā ļoti lielu lomu spēlēja arī komandas morālais atbalsts, kurš neļāva padoties un motivēja izcīnīt uzvaru. No šīs 2.kārtas tika atlasīti 4 labākie kapteiņi, kuri bija izturējuši pirmos 2 posmus. Pēdējais posms norisinājās īsi pirms apbalvošanas. Izšķirošajā kārtā katram kapteinim tika iedotas 10 galda tenisa bumbiņas. Uz galda tika novietots olu trauks ar 30 olu vietām un pēc tiesneša signāla kapteiņu uzdevums bija samest pēc iespējas vairāk savas bumbiņas olu traukā. Kapteiņu cīņās uzvarēja fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes kapteinis Jānis Cīmurs. Uzreiz pēc kapteiņu cīņām tika sākta arī sporta spēļu kopvērtējuma apbalvošana.

Par uzvarētājiem 2022.gada LU darbinieku sporta spēlēs ar 360 punktiem kļuva komanda “Lāča spēks” , kuri pārstāvēja Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti.

Godpilnajā 2.vietā ierindojās LU Cietvielu fizikas institūts ar 339 punktiem un trešajā vietā Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes komanda ar 327 punktiem.

Ar rezultātu tabulu vari iepazīties šeit.

Komunikācijas departamenta komandas “Ko D***” kapteiņa Kārļa Dārznieka komentārs par sporta spēlēm:

“Komunikācijas departaments ļoti novērtē sporta spēles kā lielisku iespēju gan satikt citus LU kolēģus, gan pašiem sevi labāk iepazīt un saliedēties. Lepojamies, ka ik gadu komandu nokomplektējam no saviem darbiniekiem un ģimenēm, kas pierāda, ka LU darbinieku sporta spēles mums ik reizi ir gaidīts pasākums, turklāt šogad uz sporta spēlēm devās teju pilnīgi visi Komunikācijas departamenta darbinieki. 

Mūsu komandai patika vairākas disciplīnas. Interesants bija jaunais triatlons, negaidīti azartiska un skatāma bija ripas spēle, kā arī uzslavas organziatoriem par daudzpusīgo un interesanti izplānoto lielo stafeti.”

Komandas "AK'DĒMIĶI" kapteine Astra Zaļkalne dalās savos iespaidos par sporta spēlēm:

“Komandas vārdā varu teikt- emociju bija daudz, to bilance ir augsti pozitīva. Katram bija iespēja pavērtēt ekspektācijas par vairākām savām varēšanām- nevarēšanām un prasmēm draudzēties, sadarboties, iejusties, nenosodīt... visu to, kas cilvēka dzīvei iedod garšu un krāsas. Bija garšīgi! Smaidīgs bija katrs, kurš varēja sev pateikt- "O, es varu, man izdodas, es to izdarīju, es pamēģināju!", kā arī redzot, ka personīgie vaļasprieki vai bērnu dienu spēlītes tagad dod augļus uzrādot labus rezultātus pavisam netradicionālās disciplīnās, piemēram, novusā, monopolā, šķīvīša lidināšanā vai indiāņu cīņās. Neticami, bet mēs paspējām gan nosauļoties, gan piecreiz izmirkt un izžūt šajā skaistajā Ratnieku kompleksā. Ar visu to, laiciņš bija taču tomēr mīlīgs, jo jauki bijām mēs! Kad esam bijuši šķirti un dalīti, ir patiess prieks par pasākumu, kurš dod mums iespēju atkal apvienoties un draudzēties. Sirsnīgs paldies par šo iespēju!”

Komandas “LUFI” kapteiņa Ivara Krastiņa komentārs par sporta spēlēm:

“Kopumā sporta spēles ļoti patika, noteikti izdevies pasākums! Bija daudz sporta veidu, kas ir labi, jo vairāk cilvēku var piedalīties un izpausties. Par ēdināšanu bijāt parūpējušies godam. Laba vietas izvēle. Daudz aktivitātes bērniem.”

LU Sporta centra kolektīvs ir ļoti priecīgs, ka pēc divu gadu pauzes sanāca atkal satikties tik kuplā skaitā, un saka lielu paldies visiem dalībniekiem, tiesnešiem, organizatoriem un cilvēkiem, kuri palīdzēja sporta spēlēm notikt!

Tiekamies nākamgad!

Foto galeriju vari apskatīt šeit.

Dalīties