Sestdien, 11.jūnijā, Olimpiskā centra “Limbaži” airēšanas bāzē tradicionāli norisinājās starptautiskās sacensības smaiļošanā un kanoe airēšanā “Sudraba airi”. Šajās sacensībās piedalījās Latvijas, Lietuvas un Igaunijas spēcīgākie smaiļotāji un kanoe airētāji, tostarp arī Latvijas Universitātes BVEF fakultātes students Ansis Grišāns.  

“Sudraba airu” sacensībās pulcējas visi Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ātrākie kanoisti un smaiļotāji, kuri sacenšas 200m distancē. Šīs sacensības tradicionāli norisinās jau 10 gadus.

Kanoe vīriešu konkurencē finālā startēja 8 labākie kanoisti, tostarp Ansis Grišāns. Finālā Ansis izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar laivas korpusa atrāvienu. Sportists ir apmierināts ar startu, taču zina, ka galvenie starti vēl ir tikai priekšā!

“Šīs priekš manis ir tradicionālas sezonas sacensības, kurās vienmēr cenšos piedalīties un uzvarēt. Šīs sacensības man ir īpašas, jo jau kopš juniora vecuma esmu cīnījies par zelta godalgām un, jaunam esot, vienmēr bija mērķis izcīnīt lielo kausu, kuru varēja iegūt uzvarot vīriešu konkurencē. Šobrīd kausu esmu izcīnījis un savu vārdu iegravējis uz kausa jau ceturto reizi. Šogad šī uzvara man ir īpaša, jo kopumā pirms sezonas, sagatavošanās procesā ir bijuši nopietni izaicinājumi – paralēli treniņiem šis man bija pēdējais gads studijās. Nācās daudz laika veltīt bakalaura darba izstrādei. Šobrīd sesija ir nolikta un bakalaura darbs ir aizstāvēts. Studijās palikusi tikai patīkamākā daļa – izlaidums. 3 dienas pēc izlaiduma es lidoju uz Serbiju, kur pārstāvēšu Latviju Eiropas U23 čempionātā. “Sudraba airu” sacensības vienmēr ir labs pārbaudījums pirms lielākām starptautiskām sacensībām.”

 

Prieks un lepnums par augstvērtīgiem rezultātiem!

Dalīties