Sestdien, 4.jūnijā, Baložu vidusskolas Sporta kompleksā tika aizvadītas Universiādes sacensības badmintonā. Sacensībās piedalījās 25 studenti no piecām Latvijas universitātēm - LU, RTU, RSU, LSPA un DU. Latvijas Universitātes komandu pārstāvēja Liāna Lenceviča, Helēna Kova, Artūrs Ķelpe un Emīls Mazais. Sacensības norisinājās Vīriešu, sieviešu vienspēlēs un dubultspēlēs, kā arī jauktajā dubultspēlē.

Sieviešu vienspēlē startēja Latvijas Universitātes sportiste Liāna Lenceviča, kura 47 minūšu ilgā fināla spēlē tomēr piekāpās pretiniecei un izcīnīja 2.vietu. Sieviešu dubultspēlēs Liāna ar pārinieci Helēnu izcīnīja 2.vietu

Jaukto dubultspēļu finālā Liāna ar Artūru piekāpās pretiniekiem no RTU/LSPA ar rezultātu 22-20 un 21-16 un ieguva 2.vietu, bet Emīls Mazais ar Helēnu Kovu ierindojās godpilnajā 3.vietā.

Artūrs Ķelpe vīriešu vienspēlēs parādīja lielisku sniegumu un aizraujošā 3 setu cīņā izcīnīja uzvaru pār pretinieku Reini Kraukli no RTU.

Artūra Ķelpes komentārs par sacensībām: "Šogad jau trešo reizi startēju Latvijas Universiādē badmintonā, un pārliecinoši varu teikt, ka šis gads ir izdevies vislabāk - vienspēļu finālā beidzot uzvara pār ļoti sīvo konkurentu Reini Kraukli no RTU, kuru līdz šim nebija izdevies pārspēt, kā arī ļoti labs sniegums dubultspēlēs un jauktajās dubultspēlēs. Liels prieks arī, ka visas spēles bija tiešām baudāmas un jautras, un atstāja pozitīvas emocijas, gan uzvarot, gan zaudējot. Tāpat arī šis gads man bijis īpašs, jo esmu kļuvis par Latvijas Badmintona federācijas valdes locekli un atbildīgo par studentu sportu. Bija gods organizēt šo turnīru un darīšu visu, kas manos spēkos, lai nākošā Universiāde pulcētu vēl vairāk dalībnieku un būtu pārstāvētas vēl vairāk augstskolas!"

Latvijas Universitātes sportistes Liānas Lencevičas komentārs: “Man kā pāru spēļu spēlētājai, bija liels izaicinājums, pēc 3 gadu pārtraukuma un nesen iegūtās ceļa traumas, atgriezties uz laukuma un spēlēt vienspēles. Taču nebija nemaz “tik slikti”, nospēlēju tā, ka pašai bija prieks par paveikto! Godīgi sakot, pirms sacensībām sev uzstādīju mērķi, kuru izpildīju, tāpēc kopējais rezultāts un 1. vieta augstskolu komandu kopvērtējumā ir labs sniegums. Prieks arī par saviem komandas biedriem, kas parādīja lielisku rezultātu! Vēlos pateikties savai komandai par mūsu saliedētību, organizatoriem, atbalstītājiem un mūsu komandas koordinatoram - Kalvim Kazakam! Turpinam darboties!”

Latvijas Universitātes sievietes sacensību kopvērtējumā izcīnīja augsto 1.vietu!

Prieks un lepnums par mūsu studentu augstvērtīgajiem sasniegumiem!

 

Dalīties