Sestdien, 28. maijā, norisinājās Latvijas Universitātes Sporta centra organizēts darbinieku un viņu ģimeņu atpūtas pasākums “Darbinieku pārgājiens 2022”, kurā dalībniekiem bija iespēja doties skaistā pārgājienā pa nesen izveidoto Ozolnieku kultūrvēsturisko pārgājienu maršrutu.

Jau no plkst. 11.00 darbinieki sāka pulcēties pie "Ozolnieku" stacijas stāvlaukuma, lai 11.15 varētu doties 10 km garā pārgājienā. Pārgājiena laikā tika iziets pa nesen izveidoto Ozolnieku kultūrvēsturisko pārgājienu maršrutu, kas ved gar Mušķu kapiem, Hertas ozolu, Silgraužu priedulāju, Muzikantu kalnu, “Brūveru” mājām, Blukas kroga skanstu un daudziem citiem vēsturiskiem objektiem. Pārgājiena finišs notika pie dzelzceļa stacijas “Ozolnieki”, kur visi dalībnieki tika aicināti uz siltu zupu, tēju un kafiju, par kuru parūpējās pasākuma organizatori, Latvijas Universitātes Sporta centrs.

Pēc pārgājiena no dalībniekiem tika saņemtas ļoti labas atsauksmes, kurās visvairāk izcēlās pasākuma pozitīvā atmosfēra, organizētība, iespēja pabūt neformālā gaisotnē un aktīvi pavadīt laiku ārā, kā arī gardā zupa pārgājiena beigās.

Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes skaitliskās modelēšanas institūta pētniece Daiga Cepīte-Frišfelde: "Pārgājiens man šķita ļoti izdevies un arī meitas, kuras gaidīja pārgājienu, jo bija sarunāts, ka tajā tiks ņemti līdzi saldumi, atzina, ka kādreiz varētu iet vēl un ja vēl varētu pierunāt līdzi draudzeni, tad pavisam interesantāk. Tieši tas, kas pie ekrāniem pieradinātajiem šo laiku bērniem pietrūkst - kustības dabā. Maršruts Ozolnieku apkārtnē pavasara saulē bija pārsteidzoši skaists - tumšie lietus mākoņi un gaiši zaļie koki, varenas lapegles ceļa malā, upes pavasarī ar iekaramiem tiltiem, pieneņu pļavas ar zirgiem, ziedoši neredzēti augsti irbenāji vai kas līdzīgs, ceļmalas ar tik daudz skābenēm, kuras tomēr nesalasījām, jo pie pašas zirgaudzētavas, par kuru iepriekš pat nezināju. Negaidīti bija pamanīt arī plašo mūsdienu villas "Avenes" teritoriju pārgajiena ceļa malā."

LU Atomfizikas un spektroskopijas institūta vadošais pētnieks Rita Veilande: "Paldies, ka organizējiet ko tādu! Ir iespēja iepazīt jaunas vietas, kur pašam neienāktu prātā pastaigāties. Slodze nav pārāk liela, bet vakarā patīkams nogurums un labs miegs. Zupa kā vienmēr lieliska un barojoša."

LU Bibliotēkas krājuma izmantošanas un attīstības departamenta informācijas speciāliste Laima Vēdiķe: "Man sestdienas pārgājiens ļoti patika, un laiks, pretēji prognozēm, bija lielisks.  Pārgājiena laikā patika koka tiltiņi, kas nedaudz šūpojās, kā arī redzēt zirgus, it sevišķi mazo kumeliņu. Kolektīvs bija ļoti pozitīvi noskaņots. Ar ģimeni to visu mierīgi varēšu izstaigāt, līdz ar to šie pārgājieni dod iedvesmu Latvijas apceļošanai kopā ar ģimeni. Un nemaz nav tālu no Rīgas."

Tiekamies nākamajā pārgājienā!

Dalīties