Svētdien, 15.maijā, Latvijas Universitātes darbinieku un studentu komanda 137 dalībnieku sastāvā vienojās 10km skrējienam Rimi Rīgas maratonā.

4.aprīlī LU Sporta centrs kopā ar LU Studentu padomi nāca klajā ar vēl nebijušu iespēju – pievienoties un pārstāvēt Latvijas Universitāti Rimi Rīgas maratona 10km distancē bez maksas. Jau pāris dienas pēc izsludināšanas bija saņemti vairāk nekā 70 pieteikumi ar vēlmi piedalīties un pārstāvēt LU. Kopumā tika saņemti 138 pieteikumi. 10km distance tika izvēlēta ar domu, ka to var pievarēt gandrīz ikviens.

Tā kā bija saņemti tik daudz pieteikumi, LU Sporta centrs rīkoja arī 2 sagatavošanās treniņus Mežaparkā. Šajos treniņos bija iespēja iepazīt citus LU maratona komandas dalībniekus, kā arī pārbaudīt sevi un sagatavoties 15.maija galvenajam skrējienam Rimi Rīgas maratonā. Pirmo treniņu vadīja LU Sporta centra pārstāvis Kalvis Kazaks, bet nedēļu vēlāk otro treniņu vadīja Ansis Grišāns. Treniņa dalībnieki atzina, ka šādi treniņi uzmundrina, neļauj padoties un rada kopības sajūtu.

Rimi Rīgas maratona dienā, plkst.11.30, Latvijas Universitātes komanda sāka pulcēties pie 10km starta koridora. LU komandu varēja atšķirt pēc baltajiem LU Sporta centra dizaina krekliem, kurus katrs dalībnieks saņēma dāvanā par pieteikšanos un startēšanu maratonā. Īsi pirms došanās uz starta līniju visi kopīgi iesildījās Kalvja Kazaka vadībā un tad devās uz starta vietu.

Visā 10km distances garumā LU Sporta centra pārstāvji – Uģis Bisenieks, Kalvis Kazaks un Ansis Grišāns skrēja ar LU karogiem un turēja nemainīgu 10km/h ātrumu. Latvijas Universitāte nepalika nepamanīta nevienu brīdi, jo visu skrējiena laiku bija dzirdami sveicieni Latvijas Universitātei gan no skatītājiem, gan organizatoriem. Distances vidū, pie Latvijas Nacionālā teātra, no komentētāja tumbās atskanēja šādi vārdi: “Lūk arī Latvijas Universitātes pārstāvji… un vēl… un vēl …paskatieties, te taču visa Latvijas Universitāte skrien!” Pēc tam sekoja gaviles no LU komandas.

Finišā LU komandas dalībnieki saņēma maratona organizatoru sarūpētās medaļas, ūdeni un brokastu batoniņus, lai atgūtu trasē iztērētos spēkus.

LU Sporta centrs vēlas pateikt lielu paldies visiem maratona dalībniekiem un priecājas par katru, kurš pārvarēja sevi, uzstādīja savu laika vai distances rekordu un skrēja Latvijas Universitātes komandā!

Dalīties