Foto: Māris Greidāns

Latvijas Universitāte ceturtdien Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas godalgu sērijas otrajā spēlē arī cieta neveiksmi.

LU savā laukumā ar rezultātu 51:69 (8:26, 15:17, 11:12, 17:14) piekāpās “Ogrei” un sērijā līdz trīs uzvarām nonāca iedzinējos ar 0-2.

Lielākais klupšanas akmens, kas izšķīra spēles gaitu, bija mača pirmā ceturtdaļa, kurā studentiem izdevās gūt vien astoņus punktus, kamēr viesu komanda guva trīsreiz vairāk.

Tiesa atlikušajā spēles daļā abas komandas spēlēja līdzvērtīgi, laukuma saimniekiem zaudējot minimāli un pēdējā ceturtdaļā pat uzvarot ar 17:14.

Studentu rindās Dāvids Vīksne, aizvadot kārtējo rezultatīvo spēli, guva 11 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas. Pa astoņiem gūtiem punktiem pievienoja Alberts Putāns un Norberts Strautiņš, bet Edvards Mežulis guva septiņus punktus un tika pie septiņām atlēkušajām bumbām.

“Ogres” labā Jānis Antrops guva 17 punktus un sakrāja septiņas rezultatīvas piespēles, kamēr ar Mats Juciks pievienoja 15 punktus un astoņas atlēkušās bumbas.

Sērijas trešā spēle notiks Ogrē, un, ja būs nepieciešama vēl ceturtais mačs, tad komandas vēlreiz spēkosies Ogrē.

Ceturtdaļfinālā LU, saglabājot intrigu līdz pēdējam mačam, ar 3-2 pārspēja “Valmiera Glass”/”Vidzmes Augstskola” basketbolistus, kamēr “Ogre”, īpaši neiespringstot, uzvarēja “Liepāju” ar 3-0.

Savukārt pusfinālā LU centās izrādīt pretestību Latvijas – Igaunijas Basketbola līgas čempiovienībai “VEF Rīga”, taču “vefieši” izrādījās spēcīgāki un iekļuva finālā, uzvarot ar 3-0.

Dalīties