Šī gada 8. maijā RTU mākslīgā seguma futbola laukumā norisinājās Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētais un Futbola Turnīru asociācijas (FTA), Latvijas Futbola federācijas (LFF) un Latvijas Augstskolu Sporta savienības (LASS) atbalstītais Latvijas Universiādes posms minifutbolā (7 pret 7) vīriešu komandām, kurā startēja deviņas komandas, tostarp mūsu Latvijas Universitātes komanda.

Kopumā sacensībās tika pārstāvētas 9 Latvijas augstskolu un koledžu komandas – Latvijas Universitāte (LU), Daugavpils Universitāte (DU), Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA), Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), Rīgas Ekonomikas augstskola (REA vai arī SSE Riga), Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA), Valsts policijas koledža (VPK), Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija (LNAA) un Transporta un sakaru institūts (TSI).

Pirmā spēle Latvijas Universitātes futbolistiem bija pret Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolu, kuru pārliecinoši uzvarēja ar rezultātu 3:0. Kā nākamie stājās pretī RTU futbolisti. Šajā spēlē tika piedzīvots zaudējums ar 0:3. Pēdējā spēle grupā bija pret Valsts Policijas Koledžu, kuru mūsējie uzvarēja ar rezultātu 3:2.

Pēc grupas spēlēm norisinājās izslēgšanas turnīrs, kurā kā pirmie stājās mums pretī Daugavpils Universitāte. Šī spēle tika uzvarēta ar rezultātu 4:1. Pēc šī mača sekoja spēle, kurā pretī stājās LSPA. Šoreiz LSPA futbolisti bija pārāki un ar rezultātu 5:0 izcīnīja uzvaru. Pēc šī zaudējuma, mūsu futbola komandai tika nodrošināta iespēja cīnīties par 3.vietu pret Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolu. Spēle noslēdzās par labu pretiniekiem ar rezultātu 4:1. Turnīra kopvērtējumā mūsu LU futbola komanda ierindojās 4.vietā.

Apbalvošanas ceremonijā  kā rezultatīvākais futbolists ar pieciem trāpīgiem raidījumiem tika sveikts mūsu komandas spēlētājs Miks Vilkaplāters.

LU futbolists Deivids Bohnenblusts atzīst, ka ir patīkami spēlēt turnīros, kuros piedalās daudz komandas un cer, ka nākamgad izdosies arī uzvarēt. Mateo Rubio Martinezs ir gndarīts par turnīra rezultātiem un tic, ka nākamgad LU atgriezīsies daudz stiprāki, kā šogad.

Prieks par mūsu komandas sasniegumiem!

Dalīties