Piektdien norisinājās Latvijas Universiādes sacensības vieglatlētikā, kur startēja seši Latvijas Universitātes studenti.

Divas zelta godalgas izcīnīja Sporta zinātnes maģistra studiju programmas studente Līga Vecbērza 100m ar rezultātu 12.34s . Tāllēkšanas sektorā Līga uzvarēja ar rezultātu 5,91m, aiz sevis otrajā vietā atstājot Kitiju Paulu Melnbārdi 5,64m.

­­

Sieviešu konkurencē pie divām sudraba godalgām tika Auce Mūrniece, lodes grūšanā ar rezultātu 11,91m un diska mešanā 39,13m

Vīriešu konkurencē Sandis Dzenītis izcīnīja uzvaru tāllēkšanā ar rezultātu 6,69.

Savukārt Pauls Bertrams Klucis izcīnīja divas bronzas godalgas: tāllēkšanā 6,41m un 100 distancē ar rezultātu 11.59s

Līga Vecbērza ir lepna, ka godam varēja aizstāvēt Latvijas Universitāti un ir apmierināta ar savu rezultātu: “Prieks par sacensībām un iespēju pārstāvēt Latvijas Universitāti. Kopumā startu vērtēju kā apmierinošu, jo tika izcīnītas divas zelta medaļas. Rezultāti sezonas sākumam ir labi. Nedaudz neapmierina sprinta rezultāts, jo nebija atbilstoši laika apstākļi. Kopumā uzskatu, ka šīs sacensības ir labs atspēriena punkts sezonai. Ar atdevi gatavojamies nākamajām sacensībām.”

Pauls Bertrams Klucis atzīst, ka sacensības bija laba vieta, kur notestēt savu fizisko formu pirms vasaras sezonas: “Universiādes sacensības deva labu iespēju uzsākt vasaras sezonu un notestēt fizisko formu. 100 metros ieguvu 3. Vietu un sasniedzot savu karjeras otro ātrāko skrējienu - 11.59s, pie tam vēl pretvējā. Tāllēkšanā arī trešā vieta - lēcieni bija labi, tikai nebiju ļoti precīzs uz atspēriena dēlīša, kas daudz centimetru noņēma nost no rezultāta. Vismaz labi apzināties, ka ir lielas rezerves un ka varu lēkt daudz tālāk. Kopumā priecīgs, ka varu pārstāvēt Latvijas Universitāti ar foršiem komandas biedriem un varēju atnest svarīgus punktus priekš komandu kopvērtējuma.”

Prieks un lepnums par mūsu vieglatlētu sasniegumiem!

Dalīties