2022. gada 12. martā, Rīgas Šaha federācijas telpās, norisinājās Latvijas Studentu čempionāts šahā. Sacensības notika saskaņā ar FIDE ātrā šaha noteikumiem pēc Šveices sistēmas 7 kārtās. Katram dalībniekam apdomas laiks ir 12 minūtes līdz partijas beigām, kā arī + 5 sekundes par katru izdarīto gājienu. Latvijas Universitāti pārstāvēja 6 studenti - Kristians Raivis Pakalns, Emīls-Miķelis Miķelsons, Daniels Janovskis, Kristers Nagainis, Artemijs Breimanis, Gustav Bolte.

Vislabāk veicās Kristianam, kurš kopvērtējumā izcīnīja 5.vietu. Pēc viņa Emīls-Miķelis Miķelsons ierindojās 7.vietā, Daniels Janovskis, 8.vietā, Kristers Nagainis 12.vietā, Artemijs Breimanis 14.vietā un Gustav Bolte 18.vietā! Kopumā komandu vērtējumā mūsu komanda tikai par pus punktu atpalika no 1.vietas. Uzvarētāji šoreiz RSU komanda ar 13p, otrajā vietā Latvijas Universitāte ar 12,5p un ar 11p trešo vietu ieņēma LSPA.

Sacensību dalībnieki kopumā pozitīvi vērtē rezultātus un dalību turnīrā!

“Sacensībās “Latvijas 2022. gada studentu čempionāts” kopā spēlēja 23 studenti no 7 dažādām universitātēm/koledžām. Bieži vien šāda tipa turnīros šaha “entuziastiem” īsti nav vietas, jo pretī ir pieredzējuši spēlētāji ar kārtīgu pieredzi un augstu FIDE reitingu, bet šoreiz bija citādāk – jau pēc dalībnieku saraksta varēja redzēt, ka šoreiz ir plašs spektrs ar spēlētājiem, līdz ar to katrs dabūs uzspēlēt arī pret sava līmeņa pretinieku. Tā arī turnīrā notika, piemēram, mūsu komandas entuziastiskajiem spēlētājiem, biežāk sanāca sastapties ar RSU komandas pārstāvjiem, kuri tikai pavisam nesen ir dibinājuši savu šaha klubu un ar kuriem arī ir visbiežāk sanācis spēlēt brīvajā laikā. Mūsu komandas augstā reitinga spēlētājiem bija citādāk, kuri lielākoties cīnījās pret turnīra spēcīgākajiem dalībniekiem, un beigās kopvērtējumā palikām otrajā vietā, tikai par puspunktu atpaliekot no RTU komandas. Kopsummā turnīrs bija izdevies, un tagad tikai jāgaida nākamā nodarbība ar jauno treneri Jāni Valeini, kurā varēsim izanalizēt izspēlētās spēles!”

Prieks un lepnums par panākumiem!

Dalīties