Foto: Māris Greidāns

Ričards studē Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmā ''Sporta treneris''. Savas basketbola gaitas sāka Ventspilī, taču kopš šīs sezonas spēlē BK Latvijas Universitāte rindās.

Kā aizsākās Tavas basketbola gaitas? 

Uz basketbola treniņiem sāku iet, jo vecākais brālis arī tajā laikā spēlēja basketbolu, un es redzēju, ka viņam tas patīk, un tāpēc arī es nolēmu sākt iet uz basketbola treniņiem Ventspils 1.pamatskolā pie trenera Jura Petrova.

Vai tev ir kāda spēles dienas ‘’rutīna’’? Vai Tev ir kādas īpašas pirmsspēles tradīcijas?

Spēles dienas priekšvakarā parasti eju laicīgi gulēt, lai spēles dienā esmu izgulējies un nav nogurums. Tad cenšos paēst kārtīgas brokastis un pusdienas. Uz spēli braucu diezgan ātri, lai nebūtu jāsteidzas. Patīk pasēdēt ģērbtuvē, parunāt ar džekiem. Iesildīšanos sadalu 3 daļās. Izmetu savus metienus, tad uztaisu dribla vingrinājumus un tad jau iesildamies ar treneri.

Kura spēle no sezonas Tev ir visspilgtāk palikusi atmiņā? Kāpēc?

Protams, ka spēle Ventspilī palikusi atmiņā visspilgtāk. Lai arī neizdevās izcīnīt uzvaru, bet kopumā tā bija pozitīva diena un aizraujoša spēle priekš manis, jo pats esmu no Ventspils un visus iepriekšējos gadus esmu tur spēlējis.

Vai ir kāda īpaša nozīme tam, ar kādu numuru Tu spēlē?

Nē, vienkārši patīk, kā nr.1 izskatās man uz formas, un tāpēc arī šo numuru vienmēr cenšos izvēlēties.

Kādas ir mācības, ko Tev ir iemācījis basketbols, ko tu vari attiecināt uz ikdienas dzīvi?

Basketbols man ir ļoti iemācijis plānot laiku. Ir dienas, kad ir 2 treniņi un pa vidu vēl skola. Un, protams, vēl ir arī ikdienas dzīve. Ja neplānošu laiku, tad būs grūti visu apvienot.

Vai Tev ir kāds padoms, kāda dzīves atziņa, ko Tev ir devis kāds no treneriem, ko Tu vienmēr atcerēsies?

“Nekļūdās tas, kas neko nedara” ir teiciens, kas mani ir iedvesmojis, motivējis un licis uzņemties risku. Ja arī sanāk kļūdīties, tad no kļūdām ir jāmācās un tā var progresēt.

Ja Tu varētu spēlēt 1 pret 1 ar jebkuru spēlētāju, kuru Tu izvēlētos un kāpēc?

Gribētu uzspēlēt pret Deriku Rouzu (Derrick Rose). Esmu daudz no viņa mācījies un man patīk viņa atlētiskais spēles stils. Tāpēc gribētu izmēģināt savas spējas uzspēlēt 1 pret 1 pret Deriku Rouzu.

Dalīties