Foto: Māris Greidāns

Dāvids studē Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes bakalaura programmas ''Ekonomika'' 1.kursā. Savas basketbola gaitas sāka Siguldā, taču kopš šīs sezonas spēlē BK Latvijas Universitāte rindās.

Kā aizsākās Tavas basketbola gaitas? 

Tas viss sākās kad biju piecus gadus jauns. Tad es vēl gāju bērnudārzā. Mans brālis (gadu vecāks) tajā laikā jau bija sācis trenēties basketbolu un bieži sanāca, ka diendusas laikā ar vecākiem braucām uz brāļa treniņiem, pēc kuriem es kā traks rāvos uz laukuma un centos iedabūt to bumbu apaļajā groza rāmī. Treneris to pamanīja un piedāvāja arī nākt uz treniņiem. Tā pamazītiņām tika sperti pirmie soļi basketbolā.

Vai tev ir kāda spēles dienas ‘’rutīna’’? Vai Tev ir kādas īpašas pirmsspēles tradīcijas?

Par tādām rutīnām neesmu baigi domājis, bet parasti sanāk vienā un tajā pašā laikā ierasties uz mājas spēli, kā arī viss iesildīšanās process man ir puslīdz sadalīts pa lauciņiem. Un galvenais man ir pāris stundas pirms spēles ieturēt kārtīgu maltīti.

Kura spēle no sezonas Tev ir visspilgtāk palikusi atmiņā? Kāpēc?

Katru spēli parasti atceros ar kaut kādām atmiņām, no citām vairāk pozitīvais, citām vairāk negatīvais paliek. Tomēr visspilgtāk atceros savu debijas spēli LU sastāvā pret Tartu komandu. Atceros, ka bija ļoti nervozs sākums, bet ar komandas darbu spējām izcīnīt nervus kutinošu uzvaru. Pats personīgi priecājos par spēles “garšas” atgūšanu un personīgo rekordu atlēkušajās bumbās.

Vai ir kāda īpaša nozīme tam, ar kādu numuru Tu spēlē?

Droši vien tuvākie basketbola fani būs pamanījuši, ka pēdējos astoņus gadus savā formas numurā esmu iesaistijis ciparu trīs, un šogad tam klāt vēl pievienoju savu dzimšanas datumu, kā rezultātā sanāca 37.

Kādas ir mācības, ko Tev ir iemācījis basketbols, ko tu vari attiecināt uz ikdienas dzīvi?

Basketbols ir iemācījis plānot savu laiku. Svarīgi ir ievērot pareizu miegu, uzturu, kā arī spēja pielāgoties jauniem apstākļiem. Uz basketbola laukuma iegūtā disciplīna palīdz atrisināt  visdažādākās ikdienas problēmas.

Vai Tev ir kāds padoms, kāda dzīves atziņa, ko Tev ir devis kāds no treneriem, ko Tu vienmēr atcerēsies?

Savā dzīvē esmu saņēmis ļoti daudz padomu un atziņu, bet kā labākais treneris un motivātors man ir tētis, un reiz viņš man pateica: “Lai arī cik spoža tev būs karjera, vienmēr atceries no kurienes tu esi nācis.”

Kurš spēlētājs ir visvairāk iedvesmojis Tavu spēles stilu?

Ja godīgi, tad mani spēles stili ir ar gadiem mainījušies. Sporta skolas laikos iedvesmojos no “VEF Rīgas” spēlētājiem, it sevišķi Kaspara Bērziņa un Villa Denielsa (Will Daniels). Bet sākoties profesionālajām basketbola gaitām vairāk iedvesmas guvu no tādiem NBA spēlētājiem kā Džeimss Hārdens un Lebrons Džeimss. Šajos divos spēlētājos ir apvienots spēks un individuālā meistarība, kā arī kreisā roka, kas man ir dominējošā.

Dalīties