Laika posmā no 30. augusta līdz 19. septembrim norisinājās aktīvās atpūtas pasākums “LU Darbinieku foto orientēšanās”, kurā varēja piedalīties ikviens Latvijas Universitātes darbinieks.

Pasākuma ietvaros komandu galvenais mērķis bija iegūt pēc iespējas vairāk punktus, atrodot norādītos kontrolpunktus un izpildot uzdotos uzdevumus. Punktus bija iespējams iegūt vismaz 3 komandas dalībniekam nofotografējoties pie kontrolpunktiem un/vai izpildot uzdotos uzdevumus.

Kopā tika izveidoti 36 kontrolpunkti – puse atradās Vecrīgā, bet otra puse ārpus Vecrīgas. Par katru atrasto objektu, kas atradās Vecrīgā, komandai tika piešķirti 2 punkti, bet par katru atrasto objektu ārpus Vecrīgas komandai tika piešķirti 3 punkti. Starp kontrolpunktiem bija dažādi objekti, sākot ar restorāna zīmi Vecrīgas mazajās ielās un beidzot ar karogu mastiem Uzvaras parkā.

Ja komanda vēlējās iegūt papildpunktus, tai bija nepieciešams pildīt papilduzdevumus. Papilduzdevumos komandai bija nepieciešams nofotografēties pie pēc iespējas vairāk Latvijas Universitātes ēkām, teātriem, baznīcām un jūgenstila ēkām. Kā viens no jautrākajiem uzdevumiem bija 20-30 sekunžu video uzņemšana, kurā vismaz 50% komandas dalībniekiem, esot Bastejkalna virsotnē, bija jāizpilda komandas izdomātu deja, kas atbilstu COVID-19 ierobežojumu prasībām.

Orientēšanās sacensībām piedalījās komandas no dažādām Latvijas Universitātes struktūrvienībām, institūtiem un fakultātēm. Sacensībās trešo vietu ar iegūtiem 132 punktiem izcīnīja Ķīmijas fakultātes komanda “626”, otro vietu ar 143 punktiem ieguva LU bibliotēkas komanda “Bibliorūķi”, bet uzvaru ar 158.5 punktiem izcīnīja LU Projektu atbalsta centra komanda “Protam atrast ceļu”. Uzvarētāju komanda kā balvu iegūst bezmaksas naktsmītnes tuvākajā “LU Darbinieku Sporta spēlēs” Ratniekos.

Uzvarētāju komandas kapteine Airita Brenča par pasākumu izteicās īsi un konkrēti: “Azartiski pavadīts laiks kopā ar kolēģiem un lieliska iespēja iepazīt vai atcerēties kultūrvēsturiskās nianses Vecrīgā un Rīgas centra daļā!”

Paldies visiem dalībniekiem par piedalīšanos un ceram Jūs drīz satikt jau kādā klātienes pasākumā!

Dalīties