Sestdien, 18. septembrī, Ogres zilajos kalnos norisinājās Latvijas Universitātes Sporta centra organizēts aktīvās atpūtas pasākums "Lielais pārgājiens 2021", kurā bija iespējams piedalīties Latvijas Universitātes darbiniekiem ar savām ģimenēm.

Jau no plkst. 11.00 darbinieki sāka pulcēties pie Ikšķiles stacijas stāvlaukuma, lai 11.20 varētu doties 12 km garā pārgājienā. Pārgājiena laikā tika apiets apkārt Dubkalnu karjeram, kā arī tika aiziets līdz Ogres zilo kalnu 30 metru augstajam skatu tornim, no kura pavērās lielisks skats

Pārgājiena finišs notika Ikšķiles dzelzceļa stacijas stāvlaukumā, kur visi dalībnieki tika aicināti uz siltu zupu, par kuru parūpējās pasākuma organizatori, Latvijas Universitātes Sporta centrs.

Pēc pārgājiena no dalībniekiem tika saņemtas ļoti labas atsauksmes, kurās visvairāk izcēlās pasākuma pozitīvā atmosfēra, organizētība, iespēja pabūt neformālā gaisotnē, iepazīt kolēģus un aktīvi pavadīt laiku ārā, kā arī gardā zupa pārgājiena beigās.

Humanitāro zinātņu fakultātes lektore Agnija Platace: “Lielisks pasākums, kārtigs temps ar pāris atpūtas pauzēm, spirgts rudens vēsums un spoža septembra saule. Noslēgumā garda saļankas zupa.”

Datorsistēmu administrators Guntis Paeglis: “LU lielajā pārgājienā dodos pirmo reizi, biju nedaudz pārsteigts par nelielo atsaucību. Prieks, ka laikapstākļi mūs lutināja, ejot cauri priežu mežiem spožā saule skaisti spēlējās ar kokiem, izgaismojot visu mežu. Tā kā sen nebiju kārtīgi izkustējies, tad neliela fiziska slodzīte nāca tieši laikā. Kopumā pozitīvas emocijas un vēl bonusā galā mūs sagaidīja garšīga, silta zupa. Paldies LU Sporta Centram par pārgājiena rīkošanu!”

Skaitliskās modelēšanas institūta pētnieks Kirils Surovovs: “Mums ļoti patika, bija ērta vieta, tuvu no Rīgas. Patika, ka pārgājiens nebija grūts, un ka bija iespēja iepazīties ar kolēģiem. Ogres zilie kalni ir skaisti un iespaidīgi! Ir jauki, ka pēc tam bija arī garšīga zupa. Nākotnē varbūt ir iespēja padomāt par veģetāro opciju, vai par to, ka pamata zupa ir veģetāra, bet gaļu pievieno, kas grib.”

Biobliotekāre Zaiga Avote: “Lielisks pārgājiens. Jauks laiks, saulainas debesis, skaistas ūdenskrātuves, burvīgs priežu mežs un vēl skatu tornis. Laba organizācija un garšīga zupa. Lai Jums arī turpmāk izdodas noorganizēt tikpat izdevušos pārgājienus!”

Galvenā bibliotekāre Vita Aišpure: “Viss bija lieliski. Saule, vējš, un laiks mūs lutināja, lai baudītu skaistu rudens dienu. Arī vietas izvēle pārgājienam laba, un, tā kā nebiju tur bijusi, tad patīkams pārsteigums. Labprāt atgriezīšos kādā citā reizē un kompānijā. Un pēc krietnās izstaigāšanās ļoti derēja garšīgā zupiņa. Lai neapsīkst vēlme rīkot šādus pārgājienus!”

Augu fizioloģijas katedras docētāja Jevgenija Nečajeva: "Pārgājiens patika, laba iespēja atpūsties dabā un satikt kolēģus neformālā gaisotnē. Bija izvēlēta ļoti skaista vieta, kur doties pastaigā, distance arī piemērota, varēja kārtīgi izstaigāties bez pārguruma."

Uz tikšanos jau nākamajā Latvijas Universitātes darbinieku pārgājienā!

Dalīties